Ένα τετράλεπτο για το +4...

Η Άστον Βίλα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη απέναντι στη Νιούκαστλ έπειτα από το 2011 (!) και με το τελικό 2-0 το βράδυ της Δευτέρας στο «Βίλα Παρκ», βρέθηκε στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού έπειτα από 13 αγωνιστικές. Μέσα σε ένα τετράλεπτο γράφτηκε όλη η ιστορία στο ματς, με τα γκολ των Χούριχεϊν (32') και Ελ Γκαζί (36'). Δεν άξιζε τίποτα η ομάδα του Μπρους.  



Ένα τετράλεπτο για το +4...

Με τον τρόπο που παρατάχθηκε η Νιούκαστλ στο «Βίλα Παρκ» ήταν αδύνατο να πάρει τη νίκη που ήθελε για να βρεθεί εντός 10άδας της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «καρακάξες» σε παθητικό ρόλο άφησαν όλο το παιχνίδι στην Άστον Βίλα, μόνο που είχαν και πολές αδυναμίες, τις οποίες φυσικά αντιλήφθηκε η ομάδα των Σμιθ και Τέρι. Οι «χωριάτες» ήταν το απόλυτο αφεντικό παίζοντας στο μισό γήπεδο, όμως, έπρεπε να βάλουν ταχύτητα στο παιχνίδι τους και κάτι το απροσδόκητο για να φτάσουν στο γκολ. Στο 29ο λεπτό ο Ντουμπράβκα απέκρουσε ένα πολύ καλό σουτ του Ντόουγκλας Λουίζ και στο 32' έγινε το 1-0. Ο Χούριχεϊν με ωραία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ από τα όρια της περιοχής πέρασε τη μπάλα δίπλα από το τείχος για ν' ανοίξει το σκορ και στο 36' ο Ελ Γκάζι εξέθεσε την άμυνα της Νιούκαστλ σε εκτέλεση φάουλ του Χούριχεϊν για να κάνει εύκολα την προβολή και να γράψει το 2-0. Η ομάδα του Μπρους προσπάθησε ν' απαντήσει στο 43' από μια εκτέλεση κόρνερ, όμως, η κεφαλιά του Φεντερίκο Φερνάντες απομακρύνθηκε εντυπωσιακά από τον Χίτον.

Η προσπάθεια της Νιούκαστλ για αντίδραση κράτησε περίπου ένα πεντάλεπτο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Αν και οι πρώτες κινήσεις των παικτών του Στιβ Μπρους έδειχναν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο και ο Ζοέλιντον είχε ένα καλό σουτ που έβγαλε ο Χίτον χαμηλά στο 47ο λεπτό, δεν υπήρξε συνέχεια από τις «καρακάξες». Η Βίλα κατευθείαν βγήκε στην επίθεση και αμέσως έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ, όμως, η κεφαλιά του Κονσά στο 51ο λεπτό έπειτα από κόρνερ του Γκρίλις απομακρύνθηκε από τον Ντουμπράβκα. Ο Γκρίλις είχε μεγάλη όρεξη και έδειχνε ικανός να κάνει πράγματα για να σιγουρέψει ακόμα περισσότερο τη νίκη της ομάδας του, ο Στιβ Μπρους από την απέναντι πλευρά πέρασε στο ματς τους Κάρολ και Γκέιλ από το 60' και μετά βγάζοντας τον Ζοέλιντον, όμως ο χρόνος κυλούσε πλέον αντίστροφα και γινόταν εχθρός για τη Νιούκαστλ, ο Ντουμπράβκα έβγαλε το σουτ που έκανε εξ επαφής ο Γουέσλεϊ στο 77' σε απίστευτη ευκαιρία για γκολ από πλευράς Βίλα και οι «χωριάτες» με το τελικό 2-0 βρέθηκαν στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άστον Βίλα: Χίτον, Γκίλμπερτ, Κονσά, Μινγκς, Τάργκετ, ΜακΓκιν, Ντόουγκλας Λουίζ, Χούριχεϊν (90' + 1' Λάνσμπερι), Ελ Γκάζι, Γουέσλεϊ, Γκρίλις

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα, Γέντλιν, Φερνάντες, Κλαρκ, Ντούμετ (63' Κάρολ), Βίλεμς, Αλμιρόν (79' Ατσού), Χέιντεν, Σέλβεϊ, Σεντ – Μαξιμέν, Ζοέλιντον (72' Γκέιλ)

Κώστας Ζάλιαρης