Ο Στίβεν Ντάρμπι χαμογελάει κι ας του είπαν πως έχει λίγα χρόνια ζωής…

Ο Στίβεν Ντάρμπι διαγνώστηκε με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση λίγους μήνες μετά το γάμο του αλλά παραδίδει μαθήματα ζωής μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Daily Mail».



Ο Στίβεν Ντάρμπι χαμογελάει κι ας του είπαν πως έχει λίγα χρόνια ζωής…

Το τέλος τα καριέρας του ήρθε το Σεπτέμβριο του 2018 με τη φανέλα της Μπόλτον. Οι περισσότεροι τον θυμούνται από τις ημέρες του στη Λίβερπουλ. Σήμερα διανύει μόλις το 31ο έτος της ηλικίας του αλλά η ζωή του επεφύλασσε μια άσχημη είδηση…

Ο πρώην δεξιός μπακ ήρθε αντιμέτωπος με μια σπάνια ασθένεια (MND) και οι γιατροί του γνωστοποίησαν πως το προσδοκώμενο διάστημα ζωής που διαθέτει δεν υπερβαίνει τα πέντε χρόνια. Τι έχει να πει ο ίδιος; Μια ματιά στις παρακάτω δηλώσεις μπορεί να βάλει τους πάντες σε δεύτερες σκέψεις…

«Είμαι τυχερός γιατί έχω υπέροχους ανθρώπους δίπλα μου και έχω πολλά ακόμα να ζήσω! Δεν έχει νόημα να το σκέφτομαι συνέχεια. Είναι χάσιμο χρόνου…»

«Το συνειδητοποίησα μια μέρα που οδηγούσα. Έπεσε το χέρι μου από το τιμόνι. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα επανήλθε, συνέχισα να οδηγώ και όταν έφτασα σπίτι αστειευόμασταν με τη γυναίκα μου. Μετά όμως άρχισαν οι μυϊκοί σπασμοί…»

«Πλέον έχω αρχίσει πρόγραμμα ενδυνάμωσης και εννοείται πως συνεχίζω να παίζω γκολφ! Αν με ρωτήσεις αν θα είμαι εδώ σε δύο χρόνια, θα σου απαντήσω ‘’σίγουρα’’! Μετά από τρία χρόνια δεν ξέρω…»

«Είναι μια καταστροφική διάγνωση! Δεν μπορώ να την αλλάξω. Εξάλλου οι γιατροί δεν ξέρουν τι προκαλεί τη συγκεκριμένη ασθένεια. Δεν ψάχνω όμως για δικαιολογίες και σίγουρα δεν λυπάμαι τον εαυτό μου!»

Γιάννης Τζιουμακλής