Η πρώτη του Μουρίνιο με αντίπαλο τον «φίλο» Πελεγκρίνι…

Το κεφάλαιο-Μουρίνιο στην Τότεναμ ανοίγει επίσημα το μεσημέρι του Σαββάτου (σ.σ. 14:30-Ώρα Ελλάδος) αφού τα «σπιρούνια» φιλοξενούνται στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου από τη Γουέστ Χαμ του Μάνουελ Πελεγκρίνι για την 13η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.



Η πρώτη του Μουρίνιο με αντίπαλο τον «φίλο» Πελεγκρίνι…

Οι δύο προπονητές έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν τους στο αγγλικό πρωτάθλημα αλλά ο τεχνικός των «σφυριών» φρόντισε μέσα στη βδομάδα να κατεβάσει τους τόνους: «Δεν είναι ούτε φίλος ούτε εχθρός, θα έπινα ένα ποτό μαζί του…»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο επιθυμεί να ξεκινήσει με το δεξί την προσπάθεια αναρρίχησης στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Ένα έργο δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς πως η Τότεναμ βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή στη 14η θέση με διαφορά 11 βαθμών από την 4η Μάντσεστερ Σίτι (14 β.-25 β.)…

Ο Πορτογάλος δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Γιορίς, Λαμέλα και Βορμ ενώ ο Πελεγκρίνι ανακοίνωσε πως θα έχει στη διάθεσή του τους Αντόνιο και Νομπλ, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών. Υπενθυμίζεται πως η Γουέστ Χαμ μετρά έναν βαθμό λιγότερο (13) από την Τότεναμ και βρίσκεται στην 16η θέση.

Στα της προϊστορίας, οι δύο προπονητές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι 9 φορές στο παρελθόν, με τον «Special One» να μετρά 7 νίκες έναντι μίας του Χιλιανού συναδέλφου του. Ένα ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο…

Αναλυτικά:

Γιάννης Τζιουμακλής