Τεσσάρα και τώρα... τελικά!

Μια ακόμη εύκολη νίκη στα προκριματικά του Euro 2020 πήρε η εθνική Αγγλίας, που επικράτησε 4-0 του Κοσόβου στην Πρίστινα αποχαιρετώντας τον όμιλο με θέαμα σε ένα γενικά μέτριο παιχνίδι.



Τεσσάρα και τώρα... τελικά!

Αν και όλα είχαν κριθεί από την περασμένη αγωνιστική, οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ προσπάθησαν να φανού αντάξιοι των προσδοκιών και να κάνουν ακόμη μία μεστή εμφάνιση. Μπορεί να άργησαν να το κάνουν, αλλά όταν άρχισε να χαλαρώνει το πράγμα, το σκορ πήρε διαστάσεις.

Στο 1-0 το ημίχρονο, με τον Χάρι Γουίνκς να εκθέτει εύκολα την αντίπαλη άμυνα και να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με το εθνόσημο. Χωρίς πολλά-πολλά τα πρώτα 45', με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται στον χώρο του κέντρου και να κάνουν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, στοιχεία τα οποία οδήγησαν σε ένα ανιαρό πρώτο μέρος. Διαφορετική η εικόνα μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, με τους Κοσοβάρους να ανεβαίνουν αρκετά στον αγωνιστικό χώρο και να δοκιμάζουν από νωρίς να φέρουν τον αγώνα στα ίσα.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν τρία σουτ στον στόχο, εν αντιθέσει με τους Άγγλους που είχαν να δουν την μπάλα να παίρνει πορεία προς τα δίχτυα από το 1-0 στο 32'. Κι ενώ η προσπάθεια των παικτών του Τσαλάντες συνεχιζόταν, ήρθε ο Χάρι Κέιν για να πετύχει το σπουδαίο ατομικό επίτευγμα του να σκοράρει και στα οκτώ ματς των προκριματικών κάνοντας το 2-0 στο 79'. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μάρκους Ράσφορντ να βρει το βάθος της εστίας πιστώνοντας την ασίστ στον Μέισον Μάουντ, πριν ο παίκτης της Τσέλσι γίνει σκόρερ για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.