Πρέμιερ Λιγκ για… μεγάλα πορτοφόλια!

Μιλάμε για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, άρα και το πιο ακριβό! Οι φετινές αυξήσεις όμως σε… ό,τι έχει να κάνει με την Πρέμιερ Λιγκ αναγκάζουν τους φανατικούς οπαδούς να πληρώνουν αδρά για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα.  



Πρέμιερ Λιγκ για… μεγάλα πορτοφόλια!

Η έρευνα της KPMG Football Benchmark φανέρωσε τις ανεβασμένες τιμές, σε σχέση με πέρσι, των δικαιωμάτων της Πρέμιερ Λιγκ. Οι συνολικές δαπάνες των οπαδών με ένα σύντομο υπολογισμό υπερβαίνουν… τις 1.3δις λίρες, ποσό που έχει αυξηθεί κατά 6.5% σε σχέση με την περασμένη περίοδο και 31% από το 2015-16!

Μέσα σε αυτές τις τιμές υπολογίζονται τα πάντα! Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις (αύξηση 40%), το merchandising (αύξηση 21%), τα εισιτήρια των αγώνων (αύξηση 14%) και τα… επιπλέον που καταναλώνουν στο γήπεδο (αύξηση 11%). Όσοι λοιπόν δηλώνουν πιστοί στην ομάδα τους και την ακολουθούν παντού θα πρέπει να πληρώσουν περίπου 1.888 λίρες ο καθένας για όλη τη σεζόν!

Τώρα εάν είσαι οπαδός της Άρσεναλ τα πράγματα είναι πιο… ακριβά, αφού κατά μέσο όρο εκτιμάται ότι ο καθένας πληρώνει 2.238 λίρες, αύξηση 2.4%. Μέσα στο top 6 των «ακριβότερων» συλλόγων βρίσκεται- παραδόξως- η Νοιούκαστλ, παρά το γεγονός ότι δεν λογίζεται ανάμεσα στις κορυφαίες της κατηγορίας.