Δεν το τελείωσε γιατί... Άρσεναλ είσαι!

Αγωνία δεν λες για το ποιος θα περάσει από τον όμιλο... Αλλά σε κάθε περίπτωση η μέτρια Άρσεναλ έδωσε παράταση στην δική της παραλαβή του εισιτήριου για την επόμενη φάση μιας και ισοφαρίστηκε σε 1-1 από την Βιτόρια Γκιμαράες στις καθυστερήσεις και θα πρέπει να περιμένει για να προκριθεί στους “32” του Europa League.



Δεν το τελείωσε γιατί... Άρσεναλ είσαι!

Δεν πήρε κάτι παραπάνω από αυτό που επί της ουσίας άξιζε η ομάδα του Ουνάι Έμερι, η οποία δεν ήταν καλύτερη σε κανένα σημείο της αναμέτρησης παρά το προβάδισμα που πήρε και την σχετική υπεροχή που είχε στον αγωνιστικό χώρο.

Στα πόδια των παικτών του Ισπανού η μπάλα την περισσότερη ώρα, ωστόσο ήταν οι γηπεδούχοι εκείνοι που έδειχναν πως θα σκοράρουν πρώτοι μιας και οι καλύτερες ευκαιρίες τους ανήκαν. Πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος έβαλε στοπ σε όσα σουτ πήγαν προς την εστία του, έχοντας και την σημαντική συνεισφορά του δοκαριού του που στέρησε επίσης ένα γκολ στην Βιτόρια. Στο άλλο μισό του γηπέδου, μηδέν εις το πηλίκο, με τους “κανονιέρηδες” να μην δικαιολογούν σε καμία των περιπτώσεων το παρατσούκλι τους, όντες εγκλωβισμένοι και κενοί από ιδέες. Για κάποια ατομική ενέργεια, ούτε λόγος.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με παρόμοια εικόνα, με τον Έμερι να αποφασίζει επιτέλους να κάνει αλλαγές -τις οποίες θα μπορούσε κάλλιστα να έχει κάνει από τα αποδυτήρια αφού δεν προμηνυόταν καμία βελτίωση. Στο 56’ στο χορτάρι πέρασε ο Ντάνι Θεμπάγιος και περίπου δέκα λεπτά αργότερα ο Αλεξάντρ Λακαζέτ, με τους δύο να δίνουν άλλη πνοή στην επίθεση, χωρίς ωστόσο να δούμε κάποια δραματική αγωνιστική άνοδο των Λονδρέζων. Μοναδικός τρόπος με τον οποίο θα μπορούσαν να απειλήσουν ήταν κάποιο στημένο, όπως κι έγινε στο 80ο λεπτό. Ο Πεπέ είχε δοκιμάσει αρκετές φορές να βρει με γεμίσματα κάποιον συμπαίκτη του, για να φτάσει να βρει τον Γερμανό που έκανε το 0-1.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το τρίποντο θα πήγαινε δεξιά και η Άρσεναλ στους 12 βαθμούς που επί της ουσίας θα της χάριζαν την πρόκριση, ήρθε στο 90+1’ η ισοφάριση (1-1) από τον Μπρούνο Ντουάρτε, που έπιασε ένα πολύ όμορφο ψαλιδάκι για να σπάσει σε έναν κι έναν τους βαθμούς.

Έτσι οι Λονδρέζοι θα πρέπει να περιμένουν νίκη της Άιντραχτ επί της Σταντάρ Λιέγης για να περάσουν στην επόμενη φάση για να πάνε στους δύο επόμενους αγώνες χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον πλην αυτού για την 1η-2η θέση. Αξιοσημείωτο είναι πως απέναντι στις... οκτώ αλλαγές που έκανε ο Έμερι στην αρχική του ενδεκάδα, οι Πορτογάλοι κατάφεραν να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό στο συγκεκριμένο γκρουπ.

Η βαθμολογία:

1. Άρσεναλ 12β.

2. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 6β. (ματς λιγότερο)

3. Σταντάρ Λιέγης 3β.

4. Βιτόρια Γκιμαράες 1β.

Το γκολ του Ντουάρτε:

 

 

Γιώργος Σιάφας