Όταν ο Κανού με χατ – τρικ σε 15'... «σκότωσε» την Τσέλσι

Σαν σήμερα, πριν 20 ολόκληρα χρόνια, ο Νουάνκο Κανού κατάφερε να αφήσει φαρδιά πλατιά την «υπογραφή» του στην αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», φέρνοντας τους «κανονιέρηδες» από την «κόλαση» του 2-0 στον... «παράδεισο» του 2-3 σε διάστημα μόλις 15' λεπτών.



Όταν ο Κανού με χατ – τρικ σε 15'... «σκότωσε» την Τσέλσι

Η 23η Οκτωβρίου του 1999 θα μείνει στην μνήμη των φίλων της Άρσεναλ ως ένα «διπλό» που κατάφεραν στην έδρα της Τσέλσι για την 12η αγωνιστική της τότε Πρέμιερ Λιγκ.

Όμως, η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει όνομα και επώνυμο... Νουάνκο Κανού!

Στην τότε αναμέτρηση, οι «κανονιέρηδες» δεχόμενοι δύο τέρματα σε 38' και 52' από την γηπεδούχο Τσέλσι, όσο περνούσε η ώρα συμβιβάζονταν ολοένα και πιο πολύ στην δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα, όντας πίσω στο σκορ με 2-0.

Ωστόσο, στο 75' ο Νουάνκο Κανού πήρε το... «όπλο» του και πραγματοποίησε μέσα σε 15' λεπτά την απόλυτη ανατροπή για την ομάδα του.

Συγκεκριμένα, ο υψηλόσωμος φορ από την Νιγηρία στο 75' μείωσε σε 2-1. Στο 83' ισοφάρισε σε 2-2 και στο 90' έστειλε στα... «ουράνια» την ομάδα από την κόκκινη πλευρά του Λονδίνου κάνοντας το 3-2, το οποίο δεν άλλαξε στο τέλος κι έδωσε την «επική» νίκη στην ομάδα της Άρσεναλ.

Έτσι, εκείνη την χρονιά η Άρσεναλ μπορεί να τερμάτισε 2η στην βαθμολογία πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να αρκέστηκε στο εισιτήριο για του ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ο Νουάνκο Κανού κατάφερε να πραγματοποιήσει την καλύτερη εμφάνιση με τα «κόκκινα».

Αναφορικά, ο επιθετικός από την Νιγηρία αποτέλεσε για πέντε χρόνια την «αιχμή του δόρατος» για την Άρσεναλ, από το 1999 έως το 2004 και κατάφερε να πραγματοποιήσει 195 συμμετοχές και να σημειώσει 43 γκολ.

Ιδού και η «παράσταση» του Νιγηριανού επιθετικού στο «Στάμφορντ Μπριτζ»:

Μαρίνος Πάντζης