Κλοπ για VAR: «Κάθονται σε ένα στούντιο, το βλέπουν και δεν αποφασίζουν»! (vids)

Λάβρος κατά του VAR, με συνεχή παράπονα προς τον τέταρτο διαιτητή, ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ που αδυνατούσε ν' αντιληφθεί ότι δεν δόθηκε το φάουλ στον Οριγκί στη φάση από την οποία προήλθε το γκολ της Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι. «Ο ένας αφήνει τον άλλον ν' αποφασίσει. Κάθονται το βλέπουν σε ένα στούντιο και δεν παίρνουν μια απόφαση» είπε!  



Κλοπ για VAR: «Κάθονται σε ένα στούντιο, το βλέπουν και δεν αποφασίζουν»! (vids)

Ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ, έχασε πολύ χρόνο να φωνάζει και να συζητάει με τον τέταρτο διαιτητή του μεγάλου ντέρμπι μετά τη φάση από την οποία προηγήθηκαν οι «κόκκινοι διάβολοι» και αδυνατούσε να πιστέψει πως και αυτοί που βλέπουν το ριπλέι στο δωμάτιο του VAR, δεν ανέτρεψαν την απόφαση του ρέφερι ώστε να μη μετρήσει το γκολ.

Λίγο αργότερα, στις υποχρεώσεις του προς τα Media, ανέφερε: «Είναι ξεκάθαρο φάουλ, υπάρχει ξεκάθαρη επαφή... Μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε αλλά η Γιουνάιτεντ βγήκε στην αντεπίθεση όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει. Στον ελάχιστο χρόνο που φωνάξαμε για φάουλ, οι αντίπαλοι απέκτησαν το αβαντάζ. Προφανώς και δεν θα πρέπει να το κάνουμε αυτό, αλλά επρόκειτο για μια ξεκάθαρη φάση.

Και μετά έρχεται το VAR και λέει “ναι, υπάρχει επαφή”. Είμαι σίγουρος ότι έτσι είπαν, αλλά δεν είναι δεδομένο το λάθος οπότε είναι απόφαση του διαιτητή. Από τη μια ο διαιτητής αφήνει το παιχνίδι γιατί σκέφτεται “αφού υπάρχει και το VAR” και από την άλλη το VAR λέει “δεν το αλλάζω γιατί είναι δική σου απόφαση”. Ουάου» είπε σε ένα πρώτο flash interview λίγο μετά το τέλος του παιχνιδιού της Κυριακής στο Μάντσεστερ, όμως, όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν μιλούσε για την τεχνολογία και για το φάουλ που δεν πήρε η ομάδα του προτού βρεθεί πίσω στο σκορ.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης, ο Kloppo αναφέρθηκε και στη μεγάλη αντίπαλο της Λίβερπουλ για τον τίτλο, Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας παρακολουθήσει τη δική της νίκη (2-0) απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, το απόγευμα του Σαββάτου...

«Ήταν ξεκάθαρο φάουλ, αλλά στην Αγγλία λέμε “δεν πειράζει, είναι ποδόσφαιρο...”. Ο ρέφερι θα το σφύριζε αν δεν υπήρχε το VAR, αλλά δεν πάρθηκε τελικά μια άλλη απόφαση. Είναι όπως το πέναλτι που δεν πήρε η Μάντσεστερ Σίτι. Είναι 100% πέναλτι. Έλα τώρα... Βάζει τα χέρια, τον απωθεί... “Αλλά ναι... δεν είμαστε σίγουροι ότι διαφοροποιείται τόσο η απόφαση”. Κάθονται σε ένα στούντιο, οφείλουν να το δουν».

 

Κώστας Ζάλιαρης