Η Αγγλία απάντησε με... εξάμπαλο στους ρατσιστές

Σε ένα ματς που δεν θα θυμάται κανείς παρά για το εύρος του σκορ και για τις ρατσιστικές επιθέσεις της εξέδρας προς τους Άγγλους διεθνείς με επίκεντρο τον Τάιρον Μινγκς, τα «τρία λιοντάρια» απάντησαν με έξι γκολ (6-0) στο παραλήρημα αρκετά μεγάλης μερίδας «οπαδών», και χρειάζονται λίγο ακόμα για να είναι 100% στα τελικά του Euro 2020.



Η Αγγλία απάντησε με... εξάμπαλο στους ρατσιστές

Αναμενόμενη η αντίδραση των παικτών του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μετά την ήττα (2-1) από την Τσεχία, με την Αγγλία να είναι το αφεντικό σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και να μην κινδυνεύει σε κανένα σημείο αυτής να στραβοπατήσει. Πώς να το κάνει, άλλωστε, προηγούμενη 1-0 μόλις από το 7ο λεπτό με πολύ όμορφο γκολ του Μάρκους Ράσφορντ και τα δύο που ακολούθησαν από τον Ρος Μπάρκλεϊ, με τον ποδοσφαιριστή της Τσέλσι να συνεχίζει την καλή του παράδοση στα εκτός έδρας ματς με το εθνόσημο και να δίνει προβάδισμα 2-0 και 3-0 στο 20ο και το 32ο λεπτό.

Την έκανε την δουλειά του ο Μπάρκλεϊ με δύο γκολ και την ασίστ στο γκολ του Ράσφορντ, για να πάρει σειρά το τέρμα του Ραχίμ Στέρλινγκ στις καθυστερήσεις με το οποίο σβήστηκε η όποια αμφιβολία μπορεί να είχε απομείνει όσον αφορά το ποιος θα αναδειχθεί νικητής. Κράτησε περισσότερο από τα υπόλοιπα ημίχρονα αυτό στην Σόφια, μιας και οι διαιτητές αναγκάστηκαν να διακόψουν δύο φορές το παιχνίδι έπειτα από υπόδειξη του αγγλικού πάγκου, με μερίδα μαυροφορεμένων ατόμων (και όχι μόνο) να επιτείθεται ρατσιστικά στους Στέρλινγκ και Τάιρον Μινγκς -με τον δεύτερο να κάνει ανάμεικτο ντεμπούτο με τα «τρία λιοντάρια». Δεν έβαλαν μυαλό οι ανεγκέφαλοι, και όχι μόνο δεν σταμάτησαν μετά την πρώτη διακοπή αλλά απάντησαν με ναζιστικούς χαιρετισμούς την ώρα που από τα μεγάφωνα γινόταν έκκληση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Τα παρατράγουδα δεν έλειψαν ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο το ματς δεν διεκόπη ξανά, κάτι που θα σήμαινε την οριστική διακοπή του βάσει του πρωτοκόλλου της UEFA. Στον αγωνιστικό χώρο δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με τον ρυθμό μάλιστα να γίνεται χειρότερος όσο περνούσαν τα λεπτά αφού οι Άγγλοι δεν είχαν κανέναν λόγο να πατήσουν το πόδι στο γκάζι. Όταν το έκαναν, ο Κέιν δημιούργησε για τον Στέρλινγκ στο 69' και πήρε ο ίδιος την σκυτάλη για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα στο 85'. Τρεις ασίστ και ένα γκολ ο αρχηγός της Αγγλίας, που μπήκε μπροστά στα αηδιαστικά γεγονότα στην εξέδρα, με τους Στέρλινγκ και Μπάρκλεϊ να τερματίζουν λίγο πίσω του στην μάχη για τον τίτλο του MVP.

Στην βαθμολογία η Αγγλία έχει 15 βαθμούς, με την Τσεχία να ακολουθεί στους 12 και το Κόσοβο στους 11. Και οι τρεις ομάδες έχουν να παίξουν ακόμη δύο παιχνίδια στον όμιλο, με τους Άγγλους να χρειάζονται νίκη ή ισοπαλία κόντρα στο Μαυροβούνιο ή ήττα του Κοσόβου από την Τσεχία για να σφραγίσουν το εισιτήριο για τα τελικά του ερχόμενου καλοκαιριού. Στο μοναδικό σενάριο που μένουν εκτός (πάει απευθείας στα πλέι οφ λόγω της πρωτιάς στον όμιλο στο Nations League) πρέπει να κάνουν 0/2 και Τσεχία-Κόσοβο να πάρουν τέσσερις βαθμούς στα ματς που απομένουν, με την προϋπόθεση ότι οι Κοσοβάροι θα κερδίσουν στην χειρότερη με σκορ 2-0, 3-1 και 4-2 τους Άγγλους την τελευταία αγωνιστική.

Οι συνθέσεις:

Εθνική Βουλγαρίας: Ίλιεφ, Πάσοφ, Χατζίεφ, Τερζίεφ, Ζάνεφ, Ντεσπόντοφ, Σάρμοφ (46' Σάρμοφ), Κονσταντίνοφ, Βάντερσον (76' Μαλίνοφ), Ποπόφ, Ίσα (68' Ιβάνοφ)

Εθνική Αγγλίας: Πίκφορντ, Τρίπιερ, Μινγκς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Μπάρκλεϊ (72' Μάουντ), Γουίνκς, Χέντερσον, Ράσφορντ (76' Γουίλσον), Στέρλινγκ (73' Σάντσο), Κέιν

Γιώργος Σιάφας