Βουλγαρία – Αγγλία 0-4 (Ημίχρονο)

Εύκολο βράδυ στην Βουλγαρία έχει η εθνική Αγγλίας, που έχει καθαρίσει το ματς με σκορ 4-0 από το ημίχρονο, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από δύο διακοπές μιας και επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για ρατσιστικό... παραλήρημα της εξέδρας.



Βουλγαρία – Αγγλία 0-4 (Ημίχρονο)

Χωρίς σχεδόν να πατήσει καθόλου το γκάζι, το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πήρε προβάδισμα μόλις στο 7ο λεπτό της συνάντησης με πολύ όμορφο γκολ του Μάρκους Ράσφορντ, για να πάρουν σειρά δύο γκολ του Ρος Μπάρκλεϊ στο 20’ και το 32’ και και το εύκολο τελείωμα του Ραχίμ Στέρλινγκ στις καθυστερήσεις για να κλειδώσουν το τρίποντο.

Διεκόπη δις ο αγώνας, μιας και ρατσιστικές ομάδες ατόμων στην εξέδρα αγνόησαν κάθε προειδοποίηση και επιτέθηκαν φραστικά στους Άγγλους διεθνείς. Για να συνεχιστεί το παιχνίδι, έγινε... εκκαθάριση τμήματος της κερκίδας, με αρκετούς μαυροφορεμένους να αποχωρούν προφανώς μετά από υπόδειξη των ανθρώπων ασφαλείας και αφού είχαν ακουστεί από τα μεγάφωνα σχετικές ανακοινώσεις.

Την διακοπή του ματς και την παρέμβαση των αρμόδιων ζήτησαν πριν το συμβάν τόσο ο αρχηγός Χάρι Κέιν, όσο και ο προπονητής Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Γιώργος Σιάφας