Ένα τέτοιο χαστούκι πρέπει να κάνει καλό στην Αγγλία...

Η ήττα από τους Τσέχους στην Πράγα πρέπει να μετατραπεί αμέσως σε αποτέλεσμα το οποίο έκανε καλό στην Αγγλία ενόψει καλοκαιριού και όσων θα διεκδικήσει στο Euro... Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Ένα τέτοιο χαστούκι πρέπει να κάνει καλό στην Αγγλία...

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ πήγε στην Τσεχία, έπαιξε πολύ άσχημα, ηττήθηκε και θα πρέπει πλέον να δείξουν τα «λιοντάρια» ότι δέχθηκαν τη ... σφαλιάρα που σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να κάνει καλό.

Το βράδυ της Δευτέρας στη Σόφια απέναντι στη Βουλγαρία, η εθνική ομάδα της Αγγλίας οφείλει να κάνει αυτό το τεράστιο βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020, αφήνοντας μεν πίσω την πρώτη ήττα σε προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης έπειτα από το 2009 (τότε η Ουκρανία είχε επικρατήσει 1-0 και έκτοτε οι Άγγλοι είχαν 34 νίκες και 9 ισοπαλίες σε 43 ματς!), αλλά πολύ περισσότερο το μυαλό πρέπει να στραφεί στο... επόμενο βήμα.

Το reality check, όπως τέτοιο πρέπει ν' αποδειχθεί η κακή βραδιά στην Τσεχία, θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ' όλους ενόψει της παρουσίας στο Euro το καλοκαίρι του 2020, με τους ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό να διεξάγονται στο «Γουέμπλεϊ» και την Αγγλία να στοχεύει στη διεκδίκηση μιας θέσης για το ματς που θα κρίνει τον νέο Πρωταθλητή Ευρώπης.

Πίσω στο 2004, η Εθνική Ελλάδας είχε καταφέρει να παραμείνει αήττητη για περίπου 1,5 χρόνο και την 28η του Απρίλη, λίγο καιρό προτού ταξιδέψει στην Πορτογαλία και γράψει το τεράστιο έπος με τον Ότο Ρεχάγκελ, είχε φάει... μεγαλοπρεπέστατη σφαλιάρα από τους Ολλανδούς. Μάλιστα, σ' εκείνο το ματς στο Αϊντχόφεν, το σκορ ήταν 0-0 στο ημίχρονο και στο τέλος ο φωτεινός πίνακας έγραψε 4-0.

Η συνέχεια για την Εθνική μας είναι γνωστή σε όλους και αυτό θα μπορούσε ν' αποτελέσει ένα παράδειγμα για τους Άγγλους αυτή τη στιγμή. Γιατί χάλασε το σερί τους στην προκριματική φάση του Euro 2020, γιατί πήγαιναν αήττητοι στα τελευταία μεγάλα τουρνουά κάνοντας πολλές φορές επίδειξη δύναμης και τώρα ήρθε η ... στραβή.

Οι νέοι που έβαλε ο Σάουθγκεϊτ στα πλάνα του πήραν τις ευκαιρίες τους, έπαιξαν, ο ομοσπονδιακός προπονητής διαμόρφωσε τις σκέψεις στο μυαλό του, πρόσφερε νέο αέρα και φρεσκάδα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Πλέον, όμως, ο διακόπτης γυρίζει από το πλάνο ανανέωσης, στην ανάγκη για κάτι μεγάλο στην ευκαιρία που προσφέρει στα «λιοντάρια» το προσεχές Euro.

Και αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάτι πολύ δυνατό και απλησίαστο σε ό,τι αφορά τους αντιπάλους, όπως πριν χρόνια η Ισπανία των τριών διαδοχικών κατακτήσεων τροπαίων. Υπάρχουν 7-8 ομάδες του ίδιου επιπέδου και η Αγγλία θα πρέπει να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο έχει. Ή ό,τι καλύτερο μπορεί να φτιάξει μέχρι τη διοργάνωση του 2020.