«Λύγισε» στην Πράγα και το... ανέβαλε για Δευτέρα

Την ήττα με την οποία ανέβαλε το... «σφράγισμα» του εισιτηρίου της για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 για την... Δευτέρα, «γνώρισε» στην Πράγα από την Τσεχία με 2-1 η Αγγλία, η οποία «έσπασε» μάλιστα και το αήττητο σερί της στον 1ο όμιλο των προκριματικών. Σκόρερ για τους Άγγλους ο Κέιν στο 5', ενώ την ανατροπή για τους Τσέχους πραγματοποίησαν οι Μπράμπετς (9') και Όντρασεκ (85').



«Λύγισε» στην Πράγα και το... ανέβαλε για Δευτέρα

Την ήττα που δεν την άφησε να «κλειδώσει» από τώρα την πρόκριση της στην τελική φάση του Euro 2020 δέχθηκε απόψε (11/10) στην Πράγα από την εθνική ομάδα της Τσεχία η Αγγλία, η οποία ηττήθηκε με 2-1 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου των προκριματικών.

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με τις καλύτερες προοπτικές, αφού μόλις στο 5' η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να πάρει προβάδισμα με 1-0, ύστερα από εύστοχο πέναλτι του Χάρι Κέιν.

Όμως, το συγκεκριμένο γκολ φάνηκε να... «ξυπνάει» τους γηπεδούχους Τσέχους, οι οποίοι χωρίς να αργήσουν καθόλου, στο 8' με τον Γιακούμπ Μπράμπετς μετά από κόρνερ ισοφάρισαν σε 1-1. Σκορ το οποίο όσο κι αν πίεσαν δεν κατάφεραν να αλλάξουν οι «οικοδεσπότες» μέχρι το 45' και ήταν αυτό το οποίο έστειλε τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στην συνέχεια όμως και στο δεύτερο ημίχρονο, Τσεχία και Αγγλία δεν άρχισαν τόσο δυναμικά όσο το πρώτο, αφού αμφότερες κλείστηκαν και κοίταξαν πρώτα να μην δεχθούν κάποιο γκολ. Βέβαια, φάσεις δημιουργήθηκαν, με την γηπεδούχο ομάδα να «χτυπάει» με «σουτάρες» των Μάσοπουστ (59') και Κραλ (77'), ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με χαμένα τετ α τετ των Στέρλινγκ (56') και Κέιν (80').

Ωστόσο, όλα αυτά τελείωσαν στο 85', όταν και η «χρυσή» αλλαγή του Γιάροσλαβ Σιλχαβί, Ζντένεκ Όντρασεκ, με σουτ από την μεγάλη περιοχή, πέτυχε το 2-1, το οποίο ουσιαστικά «κλείδωσε» την νίκη για την Τσεχία και την ήττα για την Αγγλία.

Έτσι, με το τελικό αποτέλεσμα η ομάδα της Αγγλία, πέρα του ότι «έσπασε» το νικηφόρο 4Χ4 στον όμιλο της, έμεινε και στους 12 βαθμούς, ούσα βέβαια σταθερά στην 1η θέση της βαθμολογίας, αλλά πλέον με... «συγκάτοικο», αφού στους 12 βαθμούς βρίσκεται από απόψε και η Τσεχία.

Τέλος, την ερχόμενη Δευτέρα η Αγγλία θα συνεχίσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2020 και πιθανότατα θα «σφραγίσει» το εισιτήριο της για το Euro 2020 ταξιδεύοντας στην Βουλγαρία, ενώ η Τσεχία έχοντας το «ρεπό» της θα φιλοξενήσει σε φιλικά πλαίσια την Βόρεια Ιρλανδία.

Οι ενδεκάδες:

Τσεχία (4-2-3-1): Βάτσλικ – Μπράμπετς, Τσελούστκα, Κουφάλ, Μπορίλ – Σούτσεκ, Κραλ – Νταρίντα, Γιάνκτο (82' Κόπιτς), Μάσοπουστ (90' Ζμραλ) – Σικ (65' Όντρασεκ).

Αγγλία (4-3-3): Πίκφορντ – Κιν, Μαγκουάιρ, Ρόουζ, Τρίπιερ – Ράις (88' Εϊμπραχαμ), Χέντερσον, Μάουντ (72' Μπάρκλεϊ) – Στέρλινγκ, Σάντσο (72' Ράσφορντ), Κέιν.

Μαρίνος Πάντζης