Μέσι, Ρονάλντο ή Φαν Ντάικ για το βραβείο του καλύτερου της UEFA;

Στο περιθώριο της σημερινής κλήρωσης για τη φάση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση του καλύτερου παίκτη της UEFA για τη σεζόν 2018-19. Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο ή Βίρτζιλ Φαν Ντάικ;



Μέσι, Ρονάλντο ή Φαν Ντάικ για το βραβείο του καλύτερου της UEFA;

Ο Αργεντινός αστέρας της Μπαρτσελόνα προέρχεται από μια ακόμα εξωφρενική σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας στέφθηκε πρωταθλητής Ισπανίας με τους Καταλανούς ενώ τερμάτισε στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερς για το UEFA Champions League με 12 γκολ.

Ο CR7 κατέκτησε επίσης το πρωτάθλημα Ιταλίας στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα της Γιουβέντους ενώ έφτασε και στον δεύτερο τίτλο του με την Εθνική Πορτογαλίας, με το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος να προσθέτει το UEFA Nations League στην τροπαιοθήκη που «εγκαινιάστηκε» το 2016 με την κατάκτηση του Euro.

Όσον αφορά τον θηριώδη αμυντικό της Λίβερπουλ, το στέμμα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αποτελεί το highlight μιας εκπληκτικής για τους «κόκκινους» σεζόν, η οποία ολοκληρώθηκε με τον ίδιο MVP του τελικού της Μαδρίτης απέναντι στην Τότεναμ.

Ποιος από τους τρεις θα παραλάβει από τα χέρια του Λούκα Μόντριτς (σ.σ. περυσινός νικητής) το όμορφο αγαλματάκι; Απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα θα δοθεί σε λίγες ώρες αλλά έως τότε αξίζει να σημειωθεί πως ο Φαν Ντάικ το διεκδικεί για πρώτη φορά στην καριέρα του ενώ στους Ρονάλτο και Μέσι έχει ήδη απονεμηθεί στο παρελθόν από τρεις και δύο φορές αντίστοιχα.

Γιάννης Τζιουμακλής