«Καθάρισαν» Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ για την Άρσεναλ

Μια πολύ σημαντική νίκη (2-1) πήρε κόντρα στην Μπέρνλι η Άρσεναλ, με τους Αλεξάντρ Λακαζέτ και Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να σκοράρουν από ένα τέρμα έκαστος και να διορθώνουν τα κακώς κείμενα του συνόλου του Ουνάι Έμερι, το οποίο δεν είναι ακόμη στα επίπεδα που επιθυμεί ο προπονητής του. «Έλαμψε» ο Ντάνι Θεμπάγιος.



«Καθάρισαν» Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ για την Άρσεναλ

Ορεξάτη μπήκε στο γήπεδο η ομάδα του Ουνάι Έμερι, που με κινητήριο μοχλό τον Θεμπάγιος προσπαθούσε να παίξει το δικό της παιχνίδι και να μην επιτρέψει στους φιλοξενούμενους να της κάνουν την ζημιά. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 13ο λεπτό, με τον Αλεξάντρ Λακαζέτ να κρατάει τον χώρο του μέσα στην περιοχή και να νικά τον Πόουπ πέφτοντας στο γρασίδι, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά η εικόνα των γηπεδούχων άλλαξε.

Από την πλευρά της η Μπέρνλι απέκτησε περισσότερη αυτοπεποίθηση στα επόμενα λεπτά και μισή ώρα αργότερα κατάφερε να βρει δίχτυα, με τον Άσλεϊ Μπαρνς να εκμεταλλεύεται νέα κακή λειτουργία της άμυνας των “κανονιέρηδων” και να κάνει το 1-1. Με το γκολ του αυτό, ο Μπαρνς έφτασε τα 12 γκολ μέσα στο 2019, ένα λιγότερο από τον Σέρχιο Αγουέρο και δύο λιγότερα από τον Σαντιό Μανέ (14) που είναι και αυτοί οι οποίοι έχουν σκοράρει περισσότερο στην Πρέμιερ Λιγκ μέσα στο ημερολογιακό έτος.

Στα δύο λεπτά που απέμειναν, η Άρσεναλ δοκίμασε να ανακτήσει αμέσως το προβάδισμα, κάτι που έπραξε, αλλά στην ανάπτυξη της φάσης ο Μονρεάλ -που έκανε την σέντρα- ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε σωστά. Στην συγκεκριμένη φάση έγινε και χρήση του VAR, που επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του λάινσμαν.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Έμερι πέρασε στο ματς τον Νικολά Πεπέ και αμέσως είδε την ομάδα του να γίνεται πιο πιεστική, ανεβάζοντας στροφές σε όλους τους τομείς. Το νέο γκολ των Λονδρέζων ήταν ζήτημα χρόνου να σημειωθεί, με τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να βάζει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς στο 64ο λεπτό, διαμορφώνοντας το όπως αποδείχθηκε τελικό 2-1. Αυτό που σίγουρα δεν θα άρεσε στον Ισπανό προπονητή είναι πως μετά το δεύτερο τέρμα της, η Άρσεναλ έδειξε και πάλι ευάλωτη σε αρκετά σημεία του αγώνα, με την Μπέρνλι να ξανά παρουσιάζει το σκληροτράχηλο πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου και να πιέζει για το 2-2, που ωστόσο δεν ήρθε.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Λένο, Μέιτλαντ-Νάιλς, Λουίς, Σωκράτης, Μονρεάλ, Θεμπάγιος (83' Τορέιρα), Γκεντουζί, Νέλσον (46' Πεπέ), Γουίλοκ, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (71' Κολάσινατς)

Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Πίτερς, Γκούντμουντσον (72' Λένον), Κορκ, Γουέστγουντ, ΜακΝιλ, Γουντ (61' Ροντρίγκεζ), Μπαρνς

Γιώργος Σιάφας