Τι προκάλεσε την άρνηση του Κοσιελνί να ακολουθήσει την αποστολή της Άρσεναλ στις ΗΠΑ;

Πολύς ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες ώρες σχετικά με την απόφαση του Λοράν Κοσιελνί να μην ακολουθήσει την αποστολή της Άρσεναλ στις ΗΠΑ.



Τι προκάλεσε την άρνηση του Κοσιελνί να ακολουθήσει την αποστολή της Άρσεναλ στις ΗΠΑ;

Οι «κανονιέρηδες» συνεχίζουν την προετοιμασία τους εν όψει της νέας σεζόν στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά ο 33χρονος Γάλλος αμυντικός αποφάσισε να μείνει… Λονδίνο, δημιουργώντας στους ιθύνοντες του λονδρέζικου συλλόγου τη σκέψη να του αφαιρέσουν το περιβραχιόνιο του αρχηγού!

Γιατί όμως οδηγήθηκαν ως εκεί οι σχέσεις των δύο πλευρών, σε μια χρονική στιγμή που τίποτε δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη; Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ της «Daily Mail», ο λόγος είναι ένας και έχει να κάνει με το οικονομικό σκέλος της συνεργασίας.

Ο έμπειρος άσος αγωνίζεται στους «κανονιέρηδες» από το καλοκαίρι του 2010, όταν και αποκτήθηκε από τη γαλλική Λοριάν. Το τρέχον συμβόλαιό του εκπνέει σε έναν χρόνο και ο ίδιος έχει δύο επιλογές στα χέρια του. Επιστροφή στην πατρίδα του για χάρη της Μπορντό, η οποία έχει εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον ή ένα τελευταίο συμβόλαιο με τον λονδρέζικο σύλλογο.

Άρσεναλ και Κοσιελνί συμφώνησαν αρχικά στη συνέχιση της συνεργασίας τους αλλά οι οικονομικοί όροι μιας τέτοιας συμφωνίας προκάλεσαν διαφωνίες. Ο Κοσιελνί αμείβεται αυτή τη στιγμή με 120 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα και σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, το κλαμπ κατέθεσε επίσημη πρόταση μονοετούς ανανέωσης, η οποία ωστόσο περιελάβανε τεράστια μείωση των αποδοχών του, η οποία αγγίζει το 40%...

Ο ποδοσφαιριστής απέρριψε μεμιάς την προσφορά και όντας ιδιαίτερα δυσαρεστημένος, αποφάσισε να μην ακολουθήσει τον Ουνάι Έμερι και τους συμπαίκτες του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η υπόθεση αναμένεται πάντως να ξεκαθαρίσει πριν το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Γιάννης Τζιουμακλής