Η «εφτάρα» ήρθε λόγω… ακράτειας! (video)

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το ιστορικό 7-1 της Γερμανίας απέναντι στη Βραζιλία για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στη χώρα του καφέ το καλοκαίρι του 2014.



Η «εφτάρα» ήρθε λόγω… ακράτειας! (video)

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Φίλιπ Λαμ στην «Daily Mail» αποκάλυψε ένα από τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στο ημίχρονο της αναμέτρησης του Μπέλο Οριζόντε με πρωταγωνιστή τον Αντρέας Σίρλε και το σκορ τη στιγμή εκείνη στο… 5-0!

«Μετά από 45 λεπτά όλα είχαν κριθεί. Ο Γιόακιμ Λεβ μας μάζεψε στα αποδυτήρια και μας διέταξε να μην πετύχουμε άλλα τέρματα στο δεύτερο μέρος, σεβόμενοι τους οικοδεσπότες του Μουντιάλ»

«Είχαμε ήδη σιγουρέψει την πρόκριση στον τελικό και δεν ήθελε να ξεφτιλίσουμε τους Βραζιλιάνους. Η εντολή του όμως δεν εισακούστηκε διότι τη στιγμή που μας μιλούσε, ο Σίρλε ήταν στην τουαλέτα και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτός που πέτυχε άλλα δύο γκολ…» ανέφερε ο πρώην αρχηγός των «πάντσερ» και Μπάγερν Μονάχου.

Ο Όσκαρ μείωσε στο 90ο λεπτό σε 7-1 αλλά τα «χτυπήματα» των Μίλερ (11’), Κλόζε (23’), Κρόος (24, 26’), Κεντίρα (29’) και Σίρλε (69’, 79) σφράγισαν μια από τις πιο… μαύρες βραδιές στην ιστορία της Σελεσάο αλλά και μια από τις πιο… λαμπερές στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, το οποίο λίγες μέρες αργότερα γιόρτασε την κατάκτηση του 4ου Παγκόσμιου Κυπέλλου με το «χρυσό» γκολ του Μάριο Γκέτσε στην παράταση του τελικού με την Αργεντινή (1-0).

Βραζιλία-Γερμανία 1-7

Γιάννης Τζιουμακλής