Μια ματιά στους ακριβότερους του καλοκαιριού…

Ο υδράργυρος ανεβαίνει και πέρα από τις παραλίες μας στέλνει και στις καφετέριες για συζητήσεις μεταγραφικού περιεχομένου...



Μια ματιά στους ακριβότερους του καλοκαιριού…

Το μέλλον ποδοσφαιριστών από συλλόγους που μετέχουν στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αναμένεται να μας απασχολήσει μέχρι τον Αύγουστο που ξεκινούν οι «μαραθώνιοι» σε Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία.

Θα επιστρέψει ο Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα μετά από δύο χρόνια παρουσίας στην Παρί Σεν Ζερμέν; Πόσο κοστίζει ο Λερόι Σανέ που τόσο θέλει η Μπάγερν Μονάχου να αγοράσει από την Μάντσεστερ Σίτι; Ποιος είναι ο ακριβότερος παίκτης της Γηραιάς Ηπείρου; Το «Football Observatory» έρχεται με νέα έρευνα να δώσει απαντήσεις σε όλα τα «καυτά» ερωτήματα και αναδεικνύει τους 100 ακριβότερους παίκτες των εν λόγω πρωταθλημάτων.

Της λίστας ηγείται λοιπόν ο Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), ο οποίος κοστολογείται στα 252 εκατομμύρια ευρώ! Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Μοχάμεντ Σαλάχ (219.6 εκ. ευρώ - Λίβερπουλ), Ραχίμ Στέρλινγκ (207.8 εκ. ευρώ – Μάντσεστερ Σίτι), Λιονέλ Μέσι (167.4 εκ. ευρώ - Μπαρτσελόνα) και Τζέιντον Σάντσο (159.4 εκ. ευρώ - Ντόρτμουντ).

Ακριβότερος τερματοφύλακας ο ¶λισον Μπέκερ της Λίβερπουλ με 107 εκατομμύρια, πιο «αλμυρός» αμυντικός ο επίσης «κόκκινος» Τρεντ Αλεξάντερ-¶ρνολντ (130 εκ.) ενώ στην κατηγορία των μέσων πρωταγωνιστεί ο Πολ Πογκμπά, με τη Γιουβέντους ή τη Ρεάλ Μαδρίτης να πρέπει να καταβάλουν περίπου 125 εκατομμύρια για να αποκτήσουν τα δικαιώματά του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τέλος, στις ηλικίες άνω των 33 ετών προηγείται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού ο αστέρας της Γιουβέντους αξίζει αυτή τη στιγμή περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ…

Αναλυτικά οι 100 ακριβότεροι ποδοσφαιριστές των top-5 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων:

Γιάννης Τζιουμακλής