Ελβετία-Αγγλία 0-0 (Παράταση)

Τον extra χρόνο της παράτασης θα χρειαστούν Ελβετία και Αγγλία για να λύσουν τις διαφορές τους στον μικρό τελικό του UEFA Nations League. Χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκαν τα πρώτα 90 λεπτά στο Γκιμαράες.



Ελβετία-Αγγλία 0-0 (Παράταση)

Εντελώς «άχρωμο» το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται με σχετική ευκολία. Ελάχιστες οι μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες αλλά οι περισσότερες εξ αυτών καταγράφηκαν από το συγκρότημα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Στο 2ο μόλις λεπτό ο Χάρι Κέιν σημάδεψε με σκαφτό πλασέ την εστία των Ελβετών αλλά η παρέμβαση του Ζόμερ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Κρίσιμη η παρέμβαση του τερματοφύλακα της Γκλάντμπαχ και στο πλασέ του Στέρλινγκ στο 14ο λεπτό...

Ο άσος της Σίτι είχε ακόμη μια ευκαιρία για γκολ στο 29’ αλλά δεν κατάφερε να... συναντηθεί με την υπέροχη σέντρα του Αλεξάντερ-Άρνολντ. Η κεφαλιά του Άλι στο 35’ -και πάλι από μεταβίβαση του μπακ της Λίβερπουλ -πέρασε άουτ ενώ η μοναδική στιγμή της ομάδας του Πέτκοβιτς καταγράφηκε στο 39’, με το πλασέ του Φρόιλερ να σταματά στην προβολή του Ρόουζ.

Στο δεύτερο μέρος τα «τρία λιοντάρια» συνέχισαν με περισσότερη ορμή και βρήκαν για δεύτερη φορά...δοκάρι στο 55’! Ο Σαρ παρενέβη στη σέντρα του Ρόουζ αλλά η προβολή του λίγο έλειψε να... στοιχίσει στην ομάδα του.

Δύο λεπτά αργότερα (56’) ήταν οι Ελβετοί αυτοί που απείλησαν, με το σουτ του Τσάκα να αναγκάζει τον Πίκφορντ σε θεαματική επέμβαση. Στο 74ο λεπτό ο Στέρλινγκ ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Εμπαμπού τη στιγμή που προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά ενώ στο 84ο λεπτό ήταν το VAR αυτό που στέρησε από τους Άγγλους το 1-0.

Ο Στέρλινγκ πραγματοποίησε σέντρα, ο Ντέλε Άλι σημάδεψε με κεφαλιά για τρίτη φορά το δοκάρι του αντιπάλου και ο Κάλουμ-Γουίλσον θα είχε χριστεί σκόρερ αν δεν είχε τραβήξει στην αρχή της φάσης τον Ακάντζι...

Οι συνθέσεις

 

Ελβετία: Ζόμερ, Ακάντζι, Σαρ, Ελβέντι, Εμπαμπού, Ροντρίγκεζ (87’ Ντρίμιτς), Φρόιλερ, Τσάκα, Φερνάντες (61’ Ζακάρια), Σακίρι (65’ Τζούμπερ), Σεφέροβτις

 

Αγγλία: Πίκφορντ, Μαγκουάιρ, Γκόμεζ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόουζ (70’ Γουόκερ), Ντελφ, Ντάιερ, Άλι, Στέρλινγκ, Λίνγκαρντ, Κέιν (75’ Γουίλσον)

 

Γιάννης Τζιουμακλής