Έκαψαν κασκόλ, έκαναν φασαρίες και... έπαιξαν ξύλο με την αστυνομία οι Άγγλοι (pics)

Τα έκτροπα τα οποία εκτυλίχθηκαν στο περιθώριο του ημιτελικού του Nations League ανάμεσα σε Αγγλία και Ολλανδία, τους Βρετανούς οπαδούς να καίνε κασκόλ της Πορτογαλίας και να συγκρούονται με την Αστυνομία, προκαλούν τεράστιο πονοκέφαλο στην FA ενόψει των προκριματικών του Euro 2020.  



Έκαψαν κασκόλ, έκαναν φασαρίες και... έπαιξαν ξύλο με την αστυνομία οι Άγγλοι (pics)

Οι 20.000 οπαδοί των «τριών λιονταριών» που ταξίδεψαν στην Πορτογαλία, επιδόθηκαν σε καταστάσεις που ξύπνησαν μνήμες «ποδοσφαιρικού μεσαίωνα».

Παρά τις προσπάθειες της FA να προλάβει τέτοιου είδους ευτράπελα με την έκδοση σχετικού προειδοποιητικού φιλμ με τον τίτλο «Μην είσαι τόσο ανόητος», οι οπαδοί των Άγγλων τραγούδησαν υβριστικά συνθήματα, ενώ και σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, φαίνεται να καίνε ένα κασκολ με τα χρώματα της Πορτογαλίας, της χώρας στην οποία λαμβάνει μέρος η τελική φάση του Nations League.

Ο αρχηγός της Ασφάλειας της αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, δήλωσε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με το γεγονός ότι οι διοργανωτές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τους αγώνες σε πόλεις με άφθονο το στοιχείο του αλκοόλ, λέγοντας:

«Οι ίδιοι παράγοντες ευθύνονται κάθε φορά για να εκτυλίσσονται τέτοιες σκηνές ντροπής. Το είδαμε στην Σεβίλη, στο Άμστερνταμ και τώρα στην Πορτογαλία. Φοβούμαστε ότι θα ξανασυμβεί και στην Πράγα στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι...».

Ο αγώνας της Αγγλίας με την Τσεχία είναι προγραμματισμένος για τις 11 Οκτωβρίου...

Γιάννης Γατσούλης