Όταν... θέλει ο Μέσι δεν μπαίνει τίποτα εμπόδιο!

Με το ένα πόδι εκτός του τελικού του Champions League βρίσκεται η Λίβερπουλ, η οποία ηττήθηκε με άδικο τρόπο και σκορ 3-0 στο «Καμπ Νόου» από την Μπαρτσελόνα. Πολύ δύσκολο το έργο για τους ποδοσφαιριστές του Γιούργκεν Κλοπ στην ρεβάνς, με τους «μπλαουγκράνα» να εκμεταλλεύονται τα λάθη των «κόκκινων» που γενικά έκαναν καλό ματς αλλά ηττήθηκαν κυρίως χάρη στα δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι με τα οποία έφτασε τα 600 με τον σύλλογο της Καταλονίας.



Όταν... θέλει ο Μέσι δεν μπαίνει τίποτα εμπόδιο!

Πικρό φινάλε είχε το σενάριο για ακόμη ένα εκτός έδρας ματς του Κλοπ απέναντι στον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο κόουτς της Μπαρτσελόνα είχε δηλώσει πως ο Γερμανός κάνει με την Λίβερπουλ αυτά που έκανε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και παίζοντας έξυπνο ποδόσφαιρο έφτασε -από ένα σημείο και μετά- σε εύκολη επικράτηση.

Η... αδικία για την Λίβερπουλ εντοπίζεται τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο τέρμα που δέχθηκε μιας και μέχρι εκείνο το σημείο οι συγκεκριμένες φάσεις ήταν και οι μοναδικές στις οποίες η άμυνά της υπολειτούργησε απέναντι στο ενδεχόμενο της τελικής ευκαιρίας, και κυρίως στο πρώτο, αν και γενικά δεν μπορεί να στερήσει κανείς από τους Καταλανούς την πολύ μεστή εμφάνιση που είχαν σε όλους τους τομείς. Βάσει της προσπάθειας που κατέβαλε στο χορτάρι, άδικο (ή ατυχές) είναι και το γεγονός πως δεν μπόρεσε να πετύχει μετά το 3-0 το ένα τέρμα που θα τις έδινε κάποιες ελπίδες για τον αγώνα του «Άνφιλντ», με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να βλέπει την μπάλα να σταματάει στα σίδερα του Τερ Στέγκεν.

Για να φτάσουμε εκεί είχε προηγηθεί το γκολ του Λουίς Σουάρες, ο οποίος στο 26ο λεπτό πετάχτηκε ιδανικά στην καρδιά της περιοχής και νίκησε με προβολή τον Άλισον, για να πανηγυρίσει χωρίς κανέναν δισταγμό κόντρα στην πρώην ομάδα του. Τεράστιο το κενό στην άμυνα, με τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ να κάνει κακό υπολογισμό της φάσης και να μένει «παγωμένος» πίσω από τον Ουρουγουανό στράικερ τον οποίο κανονικά θα έπρεπε να προσπαθήσει να ανακόψει με διαγώνια κάλυψη. Γενικά, έχοντας αναφέρει τον ενθουσιασμό του Σουάρες, με μεγάλη ένταση έζησε το ματς και ο επίσης «πρώην», Φιλίπε Κουτίνιο, που έβγαζε μεγάλη ένταση στον αγωνιστικό χώρο.

Στην συνέχεια η πρωτοβουλία των κινήσεων πέρασε στους παίκτες της Λίβερπουλ ωστόσο δεν ήρθε κάποιο γκολ που θα έβαζε σε άλλη βάση την αναμέτρηση με κύριους λόγους τόσο τις κακές επιλογές σε κάποιες φάσεις, όσο και την καλή αμυντική λειτουργία της Μπαρτσελόνα όσο και τις κομβικές αποκρούσεις του Τερ Στέγκεν. Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν καλά το ματς για να ξανά χτυπήσουν ένα τέταρτο πριν από το τέλος, με τον γενικά πολύ καλό και... διαολεμένο Μέσι να κερδίζει αυτοπεποίθηση όταν η μπάλα έπεσε στο διάβα του και την έστειλε με το στήθος στο βάθος μιας ανυπεράσπιστης εστίας για το 2-0.

Με το ηθικό του στα ύψη, ο Αργεντινός προσέφερε ακόμη μία μαγική στιγμή βγαλμένη από τα βάθη του μοναδικού ρεπερτορίου του, νικώντας τον Άλισον με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 και να φτάσει τα 600 τέρματα με την φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ίσως η εμφάνισή του να αποτελεί μια ακόμη περίτρανη απόδειξη πως φέτος θέλει όσο τίποτε άλλο την κατάκτηση του τροπαίου με τα... αυτιά.

Η ποδοσφαιρική λογική είναι για να καταρρίπτεται, ωστόσο μοιάζει σχεδόν απίθανο η Λίβερπουλ να μπορέσει να βρει ένα από «αυτά» τα βράδια στο «Άνφιλντ» για να γράψει ξανά ιστορία...

Η ρεβάνς έχει οριστεί για τις 7 του μήνα. Για την Λίβερπουλ μεσολαβεί το καθοριστικό παιχνίδι κόντρα στη Νιούκαστλ (εκτός έδρας), το πρώτο από τα δύο που της απομένουν για να δει εάν θα μπορέσει να κατακτήσει τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (90’Αλένια), Πικέ, Λενζλέ, Τζόρντι Άλμπα, Βιδάλ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Μέσι, Κουτίνιο (60’ Κουτίνιο), Σουάρες (90’ Ντεμπελέ)

Λίβερπουλ: Άλισον, Γκόμεζ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (84’ Οριγκί), Φαμπίνιο, Κεϊτά (24’ Χέντερσον), Βαϊνάλντουμ (78’ Φιρμίνο), Σαλάχ, Μανέ

Γιώργος Σιάφας