Ουνάι Έμερι: Κορυφαίος σε νίκες σε 50 ματς και... ασταμάτητος στο Γιουρόπα Λιγκ!

Ο Ουνάι Έμερι οδήγησε την Άρσεναλ στα ημιτελικά του φετινού Γιουρόπα Λιγκ με δυο νίκες απέναντι στη Νάπολι, έχει να επιδείξει πλέον τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον κόουτς της ομάδας σε 50 ματς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο... βάζει ξανά τη σφραγίδα του!  



Ουνάι Έμερι: Κορυφαίος σε νίκες σε 50 ματς και... ασταμάτητος στο Γιουρόπα Λιγκ!

Ο Ισπανός τεχνικός, το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε την τρομερά δύσκολη αποστολή της διαδοχής του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο των «κανονιέρηδων», επιχειρώντας να κάνει την αρχή στη νέα εποχή που μπήκε πλέον το κλαμπ.

Δυσκολεύθηκε, έπρεπε να φέρει βόλτα πολλά πράγματα, αντιμετώπισε προβλήματα, αμφισβητήθηκε, ήξερε ότι όφειλε να κάνει πολλά περισσότερα και πλέον... δικαιώνεται, έπειτα από λίγους μήνες.

Με την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να φτάνει στο φινάλε της, η Άρσεναλ είναι στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και συνεχίζει την τεράστια μάχη για την τετράδα της Πρέμιερ, ώστε να βρεθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν.

Οι 32 νίκες που έχει πανηγυρίσει σε 50 αναμετρήσεις ως κόουτς των «κανονιέρηδων», μετά και το 1-0 επί της Νάπολι στο «Σαν Πάολο», είναι η καλύτερη επίδοση που έχει επιδείξει ποτέ κανείς στην ιστορία του συλλόγου στον ίδιο αριθμό αναμετρήσεων!

Παράλληλα, από τη σεζόν 2013-2014 μέχρι και σήμερα, με... διάλειμμα δυο ετών όπου βρέθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρί Σεν Ζερμέν, συνεχίζει ακάθεκτος δίχως να τον έχει αποκλείσει κανείς, στο Γιουρόπα!

Τρία σερί τρόπαια με τη Σεβίλλη το 2014, το 2015 και το 2016 και φέτος στα ημιτελικά... Κρατάει το τιμόνι με τη συνταγή της επιτυχίας και ξέρει πόσο σημαντική θα είναι πιθανή κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου με την ομάδα του Λονδίνου στην πρώτη του χρονιά...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης