Γηπεδούχοι με ισχυρό κίνητρο και φόρμα από Championship και League One

Πολύ κοντά στην επιβεβαίωση βρεθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα, όμως ο τελικός απολογισμός ήταν άσχημος. Οξύμωρο σχήμα αλλά η εξέλιξη των παιχνιδιών δεν μας ευνόησε καθόλου παρά το καλό ξεκίνημα. Η Γουίμπλετον προηγήθηκε νωρίς αλλά δέχτηκε την ισοφάριση γρήγορα, η δε Πίτερμπρο έμεινε στο 2-0, οδηγώντας τόσο το γκολ/γκολ όσο και το όβερ στο κόκκινο τσεκάρισμα. Μόνη επιβεβαίωση το αμφίσκορο στο Τσέλτεναμ-Έξετερ, χωρίς φυσικά να είναι αρκετή. Πλέον είμαστε 5 αγωνιστικές μακριά από τη λήξη των Πρωταθλημάτων, με το κλισέ “είμαστε στην τελική ευθεία” να είναι πέρα για πέρα πραγματικό. Πάμε να δούμε τις επιλογές που προκύπτουν από το σημερινό πρόγραμμα.  



Γηπεδούχοι με ισχυρό κίνητρο και φόρμα από Championship και League One

Στο “Πράιντ Παρκ” του Ντέρμπι, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την Μπόλτον. Η γηπεδούχος βρίσκεται στο -5 από τις θέσεις των πλέι οφ, παρά το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα δεν είναι και στην καλύτερη φόρμα(1Ν-3Ι-1Η και 10-7 τα γκολ στα 5 τελευταία). Στην έδρα της είναι αρκετά αξιόπιστη, έχοντας 10Ν-7Ι-3Η και 31-19 γκολ. Η Μπόλτον ουσιαστικά έχει υποβιβαστεί. Προτελευταία στη βαθμολογία, στο -9 από την παραμονή, αλλά το κυριότερο είναι πως δεν υπάρχουν διοίκηση και χρήματα για την ομάδα. Απόλυτα φυσιολογικά και αναμενόμενα τα άσχημα αποτελέσματα που έχει τον τελευταίο καιρό(1Ν-4Η στα τελευταία 5, με 5-12 γκολ). Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ντέρμπι έχει μια τεράστια ευκαιρία μπροστά της που δύσκολα θα αφήσει ανεκμετάλλευτη.  Προφανής επιλογή η νίκη για τα “Κριάρια”(στο 1,40 η απόδοση ), θα την ανεβάσω λίγο ακόμα επιλέγοντας το συνδυαστικό ειδικό από το Pamestoixima.gr, νίκη της Ντέρμπι και όβερ 1,5 γκολ με απόδοση 1,60.

Στο “Μπράμαλ Λέιν” , η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί τη Μίλγουολ. Οι γηπεδούχοι κάνουν την τελική προσπάθεια για να είναι στην πρώτη δυάδα και να πάρουν την απευθείας άνοδο για την Premier League. Βρίσκονται στο -7 από την πρώτη Νόριτς και στο -1 από τη δεύτερη Λιντς. Αντλούν μεγάλη ώθηση από την έδρα τους, έχοντας 13Ν-3Ι-4Η και 37-16 γκολ. Η παρουσία τους από αρχές του χρόνου είναι εντυπωσιακή, καθώς έχουν 9Ν-4Ι-2Η που αν μη τι άλλο φανερώνουν τις ορέξεις της ομάδας. Η Μίλγουολ συνεχίζει να φλερτάρει με την ιδέα του υποβιβασμού. Είναι στο +2 από την 22η θέση που οδηγεί στη League One (με ένα ματς λιγότερο όμως). Αυτό φαίνεται πως έχει ενεργοποιήσει τους ποδοσφαιριστές, αφού στα τελευταία 5 παιχνίδια έχουν 2Ν-1Ι-2Η και 7-5 γκολ. Βέβαια, η μεγάλη αδυναμία της ομάδας είναι τα εκτός έδρας ματς, με το ρεκόρ της να είναι 3Ν-4Ι-13Η και 21-34 γκολ. Το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο και για τους δύο σημερινούς αντιπάλους, ωστόσο η διαφορά ποιότητας αλλά και η εντός/εκτός έδρας δυναμική των δύο ομάδων γέρνει την πλάστιγγα σαφώς υπέρ των γηπεδούχων. Κοιτώντας τις αποδόσεις του  Pamestoixima.gr για την αναμέτρηση, επιλέγω να το όβερ 1,5 γκολ για τη Σέφιλντ σε απόδοση 1,85.

Στο γήπεδο “Κίπμοτ”του Ντονκάστερ, η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει την Πλίμουθ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην τελευταία θέση που οδηγεί στα πλει οφ αλλά μόνο εξασφαλισμένοι δεν μπορούν να νιώθουν. Να ανέβουν ψηλότερα είναι σχεδόν απίθανο, όντας στο -10 από την 5η Τσάρλτον. Ο ανταγωνισμός πίσω τους είναι μεγαλύτερος με την Πίτερμπρο να έχει 1 ματς λιγότερο και να είναι στο -5, ενώ και η Μπλάκπουλ δείχνει απειλητική παρά τους 8 πόντους διαφορά που υπάρχουν μεταξύ τους. Πολύ καλές επιδόσεις εντός έδρας με 11Ν-7Ι-2Η και 40-19 γκολ(2η καλύτερη επίθεση εντός έδρας της κατηγορίας). Η Πλίμουθ θα ζει με το άγχος του υποβιβασμού μέχρι τέλους. Και αυτό γιατί επικρατεί ένας κακός χαμός στο 2ο μισό του βαθμολογικού πίνακα της League One. Πέρα από την τελευταία Μπράντφορντ που έχει 36 πόντους, υπάρχουν 11 ομάδες(!!) που έχουν από 42 έως 48 πόντους και θέλουν να αποφύγουν τις 3 θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. Ξεκάθαρη η αδυναμία της Πλίμουθ στα εκτός έδρας ματς με 4Ν-5Ι-11Η και 18-32 γκολ. Το προβάδισμα είναι στη μεριά της Ντονκάστερ, ωστόσο πιστεύω πως θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 γκολ για να πάρει τη νίκη. Σύμμαχος σε αυτό το σκεπτικό είναι το στατιστικό που λέει ότι, στα τελευταία 10 ματς εντός έδρα η Ντονκάστερ έχει πετύχει 2+ γκολ σε 8 από αυτά. Στο 1,80 η απόδοση του  Pamestoixima.gr

Συνοπτικά

Ντέρμπι – Μπόλτον    1+όβερ1,5 γκολ     1,60

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μίλγουολ   Σέφιλντ όβερ1,5γκολ 1,85

Ντόνκαστερ – Πλίμουθ     Ντονκάστερ όβερ 1,5 γκολ    1,80

Καλή τύχη στις επιλογές σας!