Αν όχι φέτος, πότε;

Με σκορ 2-1 και αυτογκόλ του Τόμπι Αλντερβάιρελντ στο 90’ κατάφερε η Λίβερπουλ να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Τότεναμ μετά από μια συγκλονιστική αναμέτρηση στο «Άνφιλντ» για την 32η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «κόκκινοι» είχαν ανοίξει το σκορ με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο (16') πριν ο Λούκας Μόουρα ισοφαρίσει προσωρινά στο 70ο λεπτό...



Αν όχι φέτος, πότε;

Η Λίβερπουλ φτάνει τους 79 βαθμούς και επιστρέφει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετρώντας φυσικά ένα ματς περισσότερο από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι (77 β.). Η ομάδα του Ποτσετίνο από την άλλη μπαίνει σε σοβαρούς μπελάδες σχετικά με την κατάληξη μιας εκ των πρώτων τεσσάρων θέσεων, αφού βρίσκεται 3η ισοβαθμώντας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 61 βαθμούς. Στους 60 β. Άρσεναλ και Τσέλσι που ακολουθούν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα...

Με το σημερινό αποτέλεσμα οι «reds» ισοφαρίζουν το δεύτερο καλύτερο εντός έδρα αήττητο σερί στην Πρέμιερ Λιγκ, μετρώντας 37 ματς χωρίς ήττα, κάτι που είχε καταφέρει την περίοδο 2010-12 η Μάντσεστερ Σίτι. Πρώτη η Τσέλσι με τα 86 παιχνδίαι από το 2004 έως το 2008!

Το ματς

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παρουσιάστηκε ανά διαστήματα καταιγιστική στο πρώτο μέρος και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη ουσιαστικά προσπάθεια για γκολ μπροστά από την εστία του Ούγκο Γιορίς. Η πάσα του Χέντερσον έδωσε στον Ρόμπερτσον το χώρο να «ζυγίσει» μια σέντρα ακριβείας και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο που έγινε αποδέκτης, άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό με σκαστή κεφαλιά!

Μέχρι τη συμπλήρωση του 20λεπτου οι γηπεδούχοι απείλησαν άλλες δύο φορές με τα σουτ των Αλεξάντερ-Άρνολντ (18’) και Μανέ (20’) ενώ ο πρώτος λίγο έλειψε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο 28’ όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των «spurs»!

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή της Τότεναμ καταγράφηκε στο 33ο λεπτό. Έρικσεν και Ντέλε Άλι έπαιξαν το ένα-δύο μακριά από την περιοχή και το σουτ του δεύτερου πέρασε πάνω από τα δοκάρια ενώ στο 37’ ο Μανέ δοκίμασε ξανά του πόδι του αλλά στάθηκε άτυχος για... εκατοστά!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ έχασε την ορμή της δίνοντας βάση στην αμυντική λειτουργία. Απόφαση ριψοκίνδυνη όταν αντίπαλος είναι η Τότεναμ, η οποία προειδοποίησε για τις προθέσεις της στο 56ο λεπτό με τεράστια διπλή ευκαιρία. Τα σουτ των Κέιν και Έρικσεν σταμάτησαν ωστόσο στους Άλισον και Ρόμπερτσον αντίστοιχα.

Στο 70’ όμως έμελλε να έρθει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Κέιν κερδίζει ένα φάουλ λίγο μπροστά από το κέντρο του γηπέδου αλλά ενεργεί πανέξυπνα εκτελώντας κατευθείαν για την απέναντι πλευρά του γηπέδου, όπου βρίσκεται ο Τρίπιερ! Αυτός βρίσκει εντός περιοχής τον Έρικσεν και ο Δανός χρίζεται ασίστμαν αφού από τα πόδια του η μπάλα κατέληξε στον σκόρερ, Λούκας Μόουρα!

Στο 67’ ο Αλεξάντερ Άρνολντ επιχειρεί σουτ με το κακό του πόδι (αριστερό) αλλά βρίσκει την μπάλα υπέροχα! Υπέροχη όμως υπήρξε και η επέμβαση του Γάλλου πορτιέρο, ο οποίος απέκρουσε διώχνοντας σε κόρνερ ενώ στο 85’ ο Σισοκό βρίσκεται μπροστά στο τέρμα και έχει δύο επιλογές. Την πάσα στον Σον και το τελείωμα. Η πρώτη μοιάζει... καταδικασμένη αφού ο Φαν Ντάικ καλύπτει και έτσι ο Γάλλος αποφασίζει να τελειώσει τη φάση αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο 90’. Ο Ρόμπερτσον πραγματοποιεί σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Σαλάχ πιάνει την κεφαλιά και η ασταθής επέμβαση του Γιορίς βρίσκει στο σώμα του Αλντερβάιρελντ πριν η μπάλα καταλήξει βασανιστικά στα δίχτυα μέσα σε πανδαιμόνιο για το συγκρότημα του Μέρσεϊσαϊντ!

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (77’ Οριζί), Μίλνερ (77’ Φαμπίνιο), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ (90+3’ Λόβρεν), Φιρμίνο

Τότεναμ: Γιορίς, Σάντσεζ (69’ Σον), Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Ρόουζ, Τρίπιερ, Σισοκό, Έρικσεν (90+2’ Γιορέντε), Άλι, Λούκας (82’ Ντέιβις), Κέιν

Σκόρερς

16’ Φιρμίνο, 70’ Λούκας, 90’ Αλντερβάιρελντ (αυτ.)

Διαιτητής

Μάρτιν Άτκινσον

Γήπεδο

Άνφιλντ

Γιάννης Τζιουμακλής