Γκολάρα εκτός περιοχής και τεράστιο διπλό για Μπράιτον (Video)

Ένα τρομερό γκολ του Αντονί Κνοκέρτ, το πρώτο της Μπράιτον εκτός περιοχής στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ, έδωσε στην Μπράιτον ένα τεράστιο διπλό με σκορ 2-1 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, στην οποία δεν έφτασε το 17ο εύστοχο πέναλτι του Λούκα Μιλιβόγιεβιτς.



Γκολάρα εκτός περιοχής και τεράστιο διπλό για Μπράιτον (Video)

Ένα ευχάριστο μεσημέρι στο Λονδίνο είχαν οι «γλάροι», που έφτασαν για τρίτη φορά τις δύο κολλητές νίκες στην σεζόν (max 3) και συνέχισαν την αντεπίθεσή τους για να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Το αυτό ήθελε να πράξει και η Πάλας, που ωστόσο επέστρεψε στις ήττες μετά το εις βάρος της 1-3 στην έδρα της και την επικράτησή της με το ίδιο σκορ στο γήπεδο της Μπέρνλι. Στους 33 βαθμούς το σύνολο του Ρόι Χότζον, όσους έφτασε και η Μπράιτον, η οποία προς το παρόν παραμένει η μοναδική ομάδα με νίκη από την 15η θέση (στην οποία ξεκίνησε την αγωνιστική) και μετά. Στους οκτώ πλέον η διαφορά της από την τελευταία τριάδα.

Όσον αφορά το παιχνίδι, οι δύο πλευρές ήταν αρκετά μουδιασμένες -όπως αρκετά συχνά γίνεται στα παιχνίδια των 12:30 ώρα Αγγλίας, ειδικά ανάμεσα σε ομάδες τέτοιας δυναμικής- με την Πάλας να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό της -αν και δεν της πάει καθόλου- και την Μπράιτον να παραμένει υπομονετική πίσω από την μπάλα. Μοναδική αξιόλογη στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν αυτή του γκολ του Γκλεν Μάρεϊ, ο οποίος βρήκε για τέταρτη φορά δίχτυα στα τελευταία του πέντε ματς με τους «γλάρους». Τρομερό λάθος από τον Τόμκινς το οποίο επωφελήθηκε ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων για να βρει τον απαιτούμενο χώρο και να εκτελέσει σωστά τον Βιθέντε Γουάιτα.

Δεν πήρε παρά μόνο πέντε λεπτά μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια για να έρθει η ισοφάριση της Πάλας, με τον Άντρος Τάουνσεντ να ανατρέπεται εντός περιοχής και τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς να στήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα. Έχει αστοχήσει μόλις σε δύο εκτελέσεις από τότε που πήγε στην αγγλική πρωτεύουσα ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού, ο οποίος έφτασε τα 17 γκολ από πέναλτι και έδωσε νέα πνοή στον αγώνα. Στην συνέχεια ο ρυθμός έγινε καλύτερος, με τις γραμμές να είναι πλέον πιο χαλαρές, κάτι που ώθησε τους γηπεδούχους να βγουν μπροστά. Την γλίτωσε δις ο Μάρεϊ, που θα μπορούσε να είχε αποβληθεί ένα 20λεπτο πριν το τέλος αλλά και στην συνέχεια, όταν κλώτσησε την μπάλα μετά από σφύριγμα του διαιτητή, που πήρε την λάθος απόφαση να του κάνει απλώς επίπληξη.

Στο μεσοδιάστημα ήρθε και το δεύτερο γκολ της Μπράιτον, με τον Κνοκέρτ να ανεβαίνει από δεξιά, να κόβει ωραία στο αριστερό του πόδι και να στέλνει ένα άπιαστο σουτ στις... αράχνες, με τον Γουάιτα να απλώνει το κορμί του, να κάνει φιλότιμη προσπάθεια, αλλά να μην μπορεί να αποτρέψει το γκολ που έβαλε υποψηφιότητα για να είναι το καλύτερο της αγωνιστικής. Στα τελευταία λεπτά η μπάλα πέρασε στην Πάλας, βγήκαν κάποιες φάσεις, αλλά ακόμα και τα στημένα όπως τα κόρνερ δεν ήταν αρκετά ικανοποιητικά για να της προσφέρουν το δεύτερο γκολ της στην αναμέτρηση.

Το γκολ του Κνοκέρτ που έκρινε το ματς:

 

Οι συνθέσεις:

Κρίσταλ Πάλας: Γουάιτα, Γουαν-Μπισάκα, Νταν, Τόμκινς, Φαν Άανχολτ, Σλουπ, Μιλιβόγεβιτς, ΜακΆρθουρ (77' Μπεντέκε), Τάουνσεντ (77' Μάγιερ), Ζαχά, Μπατσουαγί

Μπράιτον: Ράιαν, Μοντόγια, Ντάφι, Ντανκ, Μπερνάρντο, Πρέπερ, Στίφενς, Κνοκέρτ (75' Μαρτς), Μπισούμα, Γιάχανμπακς (90' Λοκάντια), Αντόνε

Γιώργος Σιάφας