Ανακοίνωσε προπονητή τον Σκόουλς η Όλνταμ!

Την τεχνική ηγεσία της Όλνταμ ανέλαβε με κάθε επισημότητα ο Πολ Σκόουλς, γενόμενος ο 32ος ποδοσφαιριστής του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο οποίος κάνει το επόμενο βήμα στην προπονητική του καριέρα.



Ανακοίνωσε προπονητή τον Σκόουλς η Όλνταμ!

Ο πρώην προπονητής της δεύτερης ομάδας των «κόκκινων διαβόλων» (2011-2014) ολοκληρώνει ένα από τα όνειρα της ζωής του μιας και αναλαμβάνει τις τύχες του συλλόγου που υποστήριζε από παιδί υπογράφοντας συμβόλαιο ενάμιση χρόνου.

Βοηθός του Σκόουλς θα είναι ο Μάικ Πριστ, ο οποίος είχε καθίσει στον πάγκο της ομάδας στο παρελθόν. Η συμφωνία έκλεισε μετά το ΟΚ της Football League για το θέμα της Σάλφορντ στην οποία ο Σκόουλς κατέχει το 10%, μιας και απαγορεύεται κάποιος να έχει ενεργή ανάμειξη σε δύο κλαμπς. Ωστόσο ανακοινώθηκε πως με το συγκεκριμένο ή μικρότερο ποσοστό μετοχών δεν υπάρχει πρόβλημα αφού η κατοχή του «πρόκειται καθαρά για επενδυτικούς σκοπούς».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Σκόουλς είχε δώσει συνέντευξη για την δουλειά και τον Οκτώβριο του 2017 πριν την ανακοίνωση της έναρξης της συνεργασίας με τον Ρίτσι Γουέλενς, με τον ιδιοκτήτη της Όλνταμ, Αμπνταλά Λεμσαγκάμ, να δηλώνει πολύ χαρούμενος που επιτέλους ο 44χρονος πήγε στην «οικογένειά» τους μιας και «ήταν γνωστό πόσο πολύ ήθελε το πόστο και στο παρελθόν».

Πλέον, λοιπόν, συμπληρώνει την τριάδα με τους Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ, οι οποίοι είχαν ήδη ξεκινήσει σε Ρέιντζερς και Ντέρμπι αντιστοίχως και με τους οποίους μοιράζονταν το... πόντιουμ του καλύτερου Άγγλου μέσου. Φυσικά, έχουν ήδη ξεκινήσει τα... στοιχήματα για το ποιος θα ανέβει στην συγκεκριμένη κορυφή!

Για την ιστορία και το ρομαντικό του πράγματος (μιας και πλέον έχει ενεργή ανάμειξη στις δυο αγαπημένες του), σε ερώτηση για το ποια θα υποστήριζε σε έναν αγώνα Γιουνάιτεντ - Όλνταμ, έχοντας υποστηρίξει την δεύτερη σε έναν εντυπωσιακό τελικό το 1990 στο Κύπελλο Αγγλίας, ο Σκόουλς είχε δηλώσει σε συνέντευξή του το 2017: «Λογικά μετά από τόσον καιρό θα υποστήριζα την Γιουνάιτεντ. Είμαι οπαδός της Όλνταμ αλλά όταν ήμουν μικρός ήμουν και οπαδός της Γιουνάιτεντ. Αλλά ο πατέρας μου δεν είχε την οικονομική άνεση για να με πάει στο Ολντ Τράφορντ. Ήταν οπαδός της Όλνταμ και το γήπεδο ήταν δέκα λεπτά μακριά, οπότε ήταν πιο εύκολο να την παρακολουθώ».

Γιώργος Σιάφας