Κερδίζουν με συνοδεία γκολ τα φαβορί στην Αγγλία

Είναι κάποιες φόρες που είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγεις την «λακκούβα»...



Κερδίζουν με συνοδεία γκολ τα φαβορί στην Αγγλία

Αναφέρομαι στην προηγούμενη στήλη και την επιλογή της Μίλτον Κεινς Ντονς με την Κρου. Η γηπεδούχος είχε δεχτεί μόλις 5 γκολ σε 13 εντός έδρας ματς και φιλοξενούσε μια ομάδα που σε 14 εκτός έδρας ματς είχε πετύχει μόνο 6 γκολ. Τελικό αποτέλεσμα 1-0 υπέρ της Κρου και αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να το αποφύγω. Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι καθώς οι αριθμοί και τα δεδομένα δεν γινόταν να ερμηνευθούν διαφορετικά. Στις άλλες δύο επιλογές η Τσάρλτον κέρδισε(όχι όμως με όβερ 1,5 γκολ που προσωπικά ήθελα) και το αμφίσκορο στο Κόλτσεστερ ήρθε εύκολα(ανατροπή της Μάνσφιλντ από 2-0 ημίχρονο σε 2-3 τελικό!). Σήμερα το πρόγραμμα έχει παιχνίδια από όλες τις κατηγορίες αλλά και το Κύπελλο και πάμε αμέσως να δούμε τις επιλογές που προκύπτουν από αυτό.

Στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ, η Άστον Βίλα φιλοξενεί την Ίπσουιτς. Κάτι παραπάνω από γνωστά τα χαρακτηριστικά της γηπεδούχου πλέον, αφού συχνά-πυκνά την προτιμούμε. Για το σημερινό έχω να πω πως αν θέλει πραγματικά να διεκδικήσει την άνοδο πρέπει να το κερδίσει. Προφανώς και θέλει, ακόμα προφανέστερο πως μπορεί. Στα τελευταία 7 εντός έδρας πετυχαίνει 2 γκολ το λιγότερο, παρά το γεγονός ότι κέρδισε μόνο το ένα. Η Ίπσουιτς πέρα από την τελευταία θέση που βρίσκεται σταθερά, δέχεται 2 γκολ τουλάχιστον στα τελευταία 11 εκτός έδρας ματς. Με την ελπίδα να έχει μια στοιχειώδη σοβαρότητα στην άμυνα η γηπεδούχος, θα επιλέξω το ειδικό «Άστον Βίλα και όβερ 1,5 γκολ» σε απόδοση 1,67 από το Pamestoixima.gr.

Στην ίδια κατηγορία(Championship) και στο «Έσιλ Νιου Γιορκ» , η Ρόδεραμ υποδέχεται τη Λίντς. Η γηπεδούχος μετρά 5 ήττες στα 6 τελευταία παιχνίδια. Προσπαθεί να κρατηθεί εκτός ζώνης υποβιβασμού αλλά με 2 πόντους διαφορά θα μπαινοβγαίνει σε αυτήν μέχρι το τέλος. Πάντως ότι καλό έχει, το πέτυχε στην έδρα της(ρεκόρ 5Ν-6Ι-3Η και γκολ 19-21). Βέβαια, ακόμα και αυτό έχει αρχίσει να το χαλάει καθώς στα τελευταία 6 εντός δέχτηκε 14 γκολ και μέτρησε 1Ν-3Ι-2Η. Η πρωτοπόρος Λίντς «κάνει νερά» τελευταία. Στα προηγούμενα 5, έχει 2 νίκες και 3 ήττες με αποτέλεσμα να την πλησιάσουν τρεις ομάδες σε απόσταση 4 βαθμών το περισσότερο. Εκτός έδρας έχει την καλύτερη επίθεση με 24 γκολ(όσα και η Γουέστ Μπρομ) και σήμερα έχει μια καλή ευκαιρία να επανέλθει στις νίκες. Θα επιλέξω τη νίκη της Λίντς με όβερ 1,5 γκολ που μας προσφέρει το Pamestoixima.gr σε απόδοση 1,77.

Στο «Όκγουελ» του Μπάρνσλει, η ομώνυμη ομάδα αντιμετωπίζει τη Ρότσντειλ. Σε πολύ καλή κατάσταση η γηπεδούχος με 5 νίκες και 1 ισοπαλία στα 6 τελευταία. Αήττητη στην έδρα της με 8Ν-5Ι και γκολ 22-8. Εντός θέσεων πλει-οφ και σε απόσταση βολής από τις δύο πρώτες θέσεις. Η Ροτσντέιλ από την άλλη στα τελευταία 5 ματς έχει 1 ισοπαλία και 4 ήττες, με παθητικό 16 γκολ σε αυτά.  Οριακά εκτός θέσεων υποβιβασμού, έχει επίσης τη χειρότερη άμυνα συνολικά(59 γκολ σε 29 ματς) αλλά και τη χειρότερη επίδοση στα εκτός έδρας (31 γκολ σε 14 παιχνίδια). Όλα συνηγορούν υπέρ της γηπεδούχου, λόγω ποιότητας και φόρμας της μιας και κάκιστων αμυντικών επιδόσεων της άλλης θα επιλέξω το ειδικό “ Μπάρνσλει και όβερ 2,5 γκολ” σε απόδοση 2,00, από το Pamestoixima.gr.

Συνοπτικά:

Άστον Βίλα- Ίπσουιτς    1+όβερ 1,5 γκολ 1,67

Ρόδεραμ-Λιντς     2+όβερ 1,5 γκολ  1,77

Μπάρνσλει-Ρότσντειλ    1+όβερ 2,5 γκολ 2,00

Καλή τύχη στις επιλογές σας!

Νίκος Κεραμύδας