Ο Ζιντάν στη Μπλάκμπερν; Όταν οι μεταγραφές «στραβώνουν» την τελευταία στιγμή…

Όταν η  «μεταγραφή-βόμβα» και το «έκλεισε» ο παίκτης καταλήγει σε φιάσκο είτε για οικονομικούς λόγους είτε λόγω συγκυριών, αλλάζει η ποδοσφαιρική ιστορία και αφήνει στο England365 υπέροχες ιστορίες να διηγούμαστε…



Ο Ζιντάν  στη Μπλάκμπερν; Όταν οι μεταγραφές «στραβώνουν» την  τελευταία στιγμή…

Η μεταγραφική περίοδος φτάνει στο τέλος της και λίγο πολύ τίποτα το συνταρακτικό δεν συνέβη. Πηγαίνοντας όμως λίγο πιο πίσω στο χρόνο μπορούμε να συναντήσουμε ιστορίες που ίσως άλλαξαν την μοίρα πολλών ποδοσφαιριστών όταν για κάποιον λόγο μια σίγουρη μεταγραφή τελευταία στιγμή στράβωσε.

Τα ονόματα γνωστά , οι ιστορίες όχι τόσο. Σε άλλους βγήκε σε καλό , σε κάποιους άλλους στοίχισε πιθανώς μια καριέρα ,όμως όπως στη ζωή έτσι και στη μπάλα όλα είναι τυχερά.

Ριβάλντο

Ήταν το 2004 όταν η Μπόλτον του Σαμ Αλαρντάις στην οποία έπαιζε και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος  ήθελε να αποκτήσει διακαώς τον βιρτουόζο της Βραζιλίας και ενώ οι συζητήσεις ολοκληρώνονταν με πολύ θετικό πρόσημο τελικά  νίκησε ο εγωισμός.

Ο Ριβάλντο έπρεπε να περάσει από ένα δοκιμαστικό στάδιο για να ΄΄πέσουν΄΄ οι υπογραφές,δεν το δέχτηκε και κατέληξε στον Ολυμπιακό ο οποίος φυσικά δεν είχε καμία τέτοια αξίωση από τον Βραζιλιάνο.

Με τους Πειραιώτες κατάφερε να κατακτήσει τρία πρωταθλήματα, δυο κύπελλα, να αγαπηθεί όσο κανείς στο λιμάνι αλλά και να μισηθεί  λίγο αργότερα με την μετάβαση του στην ΑΕΚ.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Τον Απρίλιο του 2010 οι άνθρωποι της Μπλάκμπερν περίμεναν τον Πολωνό για να βρεθεί στο «Ιγουντ Παρκ» και να παρακολουθήσει τον αγώνα με την Εβερτον ,να μιλήσει μαζι τους αλλά και να υπογράψει το συμβόλαιο μιας συμφωνίας που θεωρείτο  τελειωμένη υπόθεση .

Εκείνη την περίοδο όμως ο εναέριος χώρος της Αγγλίας είχε γεμίσει από το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας που έφτανε από την Ισλανδία και οι πτήσεις ακυρώνονταν μα αποτέλεσμα 

να μην προσγειωθεί  ποτέ και η Μπλάκμπερν να χάσει ένα από τα πιο καυτά φορ της δεκαετίας. 

Τον κέρδισε όμως η Ντόρντμουντ με την οποία συμπλήρωσε 131 συμμετοχές κατέκτησε δυο πρωταθλήματα , ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ πριν πάει στη Μπάγερν. 

Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς

«Ο Ζλάταν δεν κάνει δοκιμαστικά» ήταν η ατάκα που ξεστόμισε ο μόλις 19χρονος επιθετικός ,όταν ο Αρσεν Βένγκερ τόλμησε να του ζητήσει να δοκιμαστεί για μια εβδομάδα στο στάδιο της Άρσεναλ και ενώ του είχε δώσει ήδη την φανέλα με το νούμερο 9.

Τελικά παρέμεινε στην Μαλμε για ακόμα δυο χρόνια μέχρι να πάει στον Αγιαξ. Ωστόσο σίγουρα αν ρωτήσουμε τον Ζλάταν θα μας απαντούσε ΄΄Ο Ζλάταν δεν το μετάνιωσε και λίγα του είπε΄΄

Ζινεντίν Ζιντάν

Το 1995 και ενώ η Μπλάκμπερν ήταν πρωταθλήτρια Αγγλίας έβαλε στο μάτι τον Ζιζού που τότε αγωνιζόταν στη Μπορντό. Ο Κενι Νταλγκίς τον ήθελε πολύ ,τα χρήματα υπήρχαν όμως ο ισχυρός άνδρας της ομάδας Τζάκ Γουόκερ-δεν ξέρουμε τι όνειρο είδε- και τον υποτίμησε λέγοντας ΄΄τι τον θες αυτόν αφού έχεις τον Τιμ Σεργουντ;΄΄

Η δουλεία στράβωσε και τελικά ο Γάλλος πήγε στη Γιουβέντους για αναδειχθεί ένας από τους καλύτερους της εποχής του.

Ερίκ Καντονά

Η Σέφιλντ Γουένσντει το 1991 κατάφερε στην κυριολεξία να χάσει τον Ερικ Καντονά μέσα από τα χέρια της. Ο μάνατζερ της ομάδας και παλιός σταρ της Νότιγχαμ και της Μάντσεστερ Σιτι   Τρέβορ  Φρανσις (ο πρωτος που κόστισε πάνω από ένα εκατομμύριο λιρες το 1979) τον ήθελε αλλά η διοίκηση δεν αποφάσιζε να προτείνει στο Γάλλο επιθετικό συμβόλαιο. Και  αφου δοκίμασε την υπομονή του για δυο εβδομάδες λόγω οικονομικών προβλημάτων εκείνος αποφάσισε να μετακινηθεί προς το κοντινό Λίντς. Ο Χαουαρντ Γουίλκινσον κατάλαβε αμεσως πως είχε να κάνει μς διαμάντι, τον απέκτησε και αυτοσχπδηγησε τα «παγωνια» με στην κατάκτηση  του πρωταθληματος το 1992. Ένα χρόνο μετα ο Φέργκιουσον θα τον άρπαζε για μολις ένα εκατομμύριο λίρες σε ένα deal που χαρακτηρίστηκε «η κλοπή του αιώνα» από τος εφημερίδες και ουσιαστικά αποτέλεσε το τελευταίο σκαλοπάτι που θα οδηγούσε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος μετά το 1967....

Γεωργία Τζαγκαράκη