Η κατασκοπεία... έπιασε τόπο

Όσα πρόλαβε να δει ο κατάσκοπος της Λιντς στο προπονητικό της Ντέρμπι, μάλλον ήταν αρκετά! Τα «παγώνια» έπειτα από τρεις ήττες σε όλες τις διοργανώσεις επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα με το άνετο 2-0 επί της Ντέρμπι Κάουντι, στο ματς που στιγματίστηκε από την παρουσία κατασκόπου του Μπιέλσα στην τελευταία προπόνηση των «κριαριών»! Στο +5 προσωρινά οι πρωτοπόροι, παραμένουν σε πίεση τα «κριάρια» για τα πλέι-οφ ανόδου.  



Η κατασκοπεία... έπιασε τόπο

Η απόλυτη κυριαρχία της Λιντς από το πρώτο μέρος μετουσιώθηκε σε γκολ στο 20ο λεπτό όταν ο Τζακ Κλαρκ (πρώτη συμμετοχή στην ενδεκάδα στο πρωτάθλημα) με χαμηλό γέμισμα από δεξιά βρήκε τον Ρόουφι στο πρώτο δοκάρι κι αυτός κατάφερε να πλασάρει σωστά για το 1-0 των «παγωνιών». Βέβαια, όσο κι αν η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα ήταν αφεντικό αμφισβήτηση, είχε μόλις τρία σουτ στην αντίπαλη εστία κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο, θα μπορούσε ίσως να πάρει κι ένα πέναλτι στο 1ο λεπτό, αν ο επόπτης δεν είχε σηκώσει το σημαιάκι του για να υποδείξει οφσάιντ και να γίνει αποδεκτή η δική του απόφαση κι όχι η υπόδειξη του ρέφερι για την άσπρη βούλα. Τα «κριάρια» ξύπνησαν κάπως από το 34' και μετά, όμως δεν κατάφεραν κάτι.

Μια γκέλα του πορτιέρε της Ντέρμπι, Σκοτ Κάρσον με την έναρξη του δευτέρου μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 47' θα χάριζε το δεύτερο γκολ στη Λιντς, αφού, ο τερματοφύλακας πανικοβλήθηκε και έχασε ένα γέμισμα στην περιοχή του, σπρώχνοντας τη μπάλα στο μέρος του Αλιόσκι που βρήκε τον Τζακ Χάρισον κι εκείνος σκόραρε εύκολα για το 2-0. Το ματς άρχισε ν' αγριεύει με έντονα μαρκαρίσματα και σκληρά τάκλιν, ο Πίκοκ – Φάρελ σε μια στιγμή απερισκεψίας ευτυχώς δεν πλήρωσε την κακή του έξοδο μπροστά από τον Νιούζεντ που απέτυχε να μειώσει για τη Ντέρμπι και ν' αγχώσει την ομάδα του Μπιέλσα, η οποία όμως διατήρησε την υπεροχή και τον έλεγχο και έκλεισε τη βραδιά στο +5 στην κορυφή, πριν από το κυρίως μενού της 27ης αγωνιστικής της Τσάμπιονσιπ.

Κώστας Ζάλιαρης