Σόκαρε την Σίτι και διατήρησε την Λίβερπουλ στο +4 η Κρίσταλ Πάλας

Νίκη στο Μάντσεστερ 28 χρόνια μετά πήρε η Κρίσταλ Πάλας, που σόκαρε την Μάντσεστερ Σίτι της οποίας επικράτησε με ανατροπή και σκορ 3-2, σε ένα τεράστιο δώρο για την Λίβερπουλ που παραμένει πρώτη με διαφορά τεσσάρων βαθμών! Στην άλλη έκπληξη της ημέρας η Λέστερ πέρασε με σκορ 1-0 από το «Στάμφορντ Μπριτζ», με την Τσέλσι να αποχαιρετά ενδεχομένως πολύ νωρίς κάθε ελπίδα για τον τίτλο.



Σόκαρε την Σίτι και διατήρησε την Λίβερπουλ στο +4 η Κρίσταλ Πάλας

Δεν το περίμεναν ούτε οι ίδιοι! Και εδώ που τα λέμε, μάλλον δεν το περίμενε κανείς... Με την Λίβερπουλ να έχει κερδίσει και να έχει ανοίξει την ψαλίδα από την δεύτερη θέση, η εικασία όλων πριν το ματς του «Etihad» ήταν πως η Σίτι θα έμπαινε στο γρασίδι για να πάρει όσο πιο γρήγορα μπορούσε το τρίποντο, με την εικόνα της να μην προδιαθέτει για το αντίθετο. Περί το 92% κατοχής της μπάλας έφτασαν στα πρώτα λεπτά οι «πολίτες», με τους παίκτες του Ρόι Χότζον να έχουν παραταχθεί πέντε και πέντε πίσω από την μπάλα για να αποτρέψουν την ανάπτυξη τόσο από τα άκρα όσο και το κάθετο ποδόσφαιρο της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα που συχνά – πυκνά αφήνει εκτεθειμένες τις αντίπαλες άμυνες.

Ο Ιλκάι Γκιουντογκάν έκανε το αυτονόητο στο 27ο λεπτό, με το προβάδισμα να εξανεμίζεται λίγο αργότερα με την ισοφάριση του Τζέφρι Σλουπ στο 33’ και το τρομακτικά όμορφο τέρμα του Άντρος Τάουνσεντ δύο λεπτά αργότερα. Ο εφιάλτης συνεχίστηκε και μετά την επιστροφή των ομάδων για τους γηπεδούχους, με τον Λούκα Μιλιβόγιεβιτς να αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά άχαστος από την άσπρη βούλα, με το 3-1 του 51’ να τους αφήνει όλους με ανοιχτό το στόμα και τον Γιούργκεν Κλοπ σίγουρα με ένα τεράστιο χαμόγελο. Δεν είχαν πανικοβληθεί μέχρι εκείνο το σημείο οι παίκτες του Πεπ, με τον Καταλανό να αναγκάζεται να ρισκάρει τον Κέβιν Ντε Μπρόινε στο 62ο λεπτό αντί του Φαμπιάν Ντελφ και να περνάει τον Ρίγιαντ Μάχρεζ αντί του Ραχίμ Στέρλινγκ, για να πάρει ακόμη περισσότερη πνοή η επίθεση. Η ανταμοιβή ήρθε πέντε λεπτά πριν το φινάλε, με τον Βέλγο πλέιμεκερ να μειώνει σε 3-2, αλλά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν και πάλι τους διακόπτες όσον αφορά τα αμυντικά τους καθήκοντα και κράτησαν το σπουδαίο αυτό τρίποντο.

Νίκη φιλοξενούμενου σε έδρα φαβορί είχαμε και στο Λονδίνο, με την Τσέλσι να γνωρίζει την ήττα από την Λέστερ χάρη σε γκολ του Τζέιμι Βάρντι λίγο μετά την επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο οι καλύτερες ευκαιρίες ανήκαν στους «μπλε». Πρώτος αστόχησε ο Νταβίντ Λουίς, που για την ακρίβεια δεν μπόρεσε να χτυπήσει καλά την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, με αυτή να περνάει χιλιοστά μακριά από το κεφάλι του και να μην παίρνει κατεύθυνση προς την εστία. Μετά το γκολ του Βάρντι οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι προσπάθησαν να ξεχυθούν στην επίθεση και θα είχαν καταφέρει να πάρουν κάτι από το ματς εάν δεν σταματούσαν για δεύτερη φορά στα δοκάρια, με προσπάθεια του Μάρκος Αλόνσο να χτυπάει στην εσωτερική πλευρά αλλά να μην περνάει την τελική γραμμή. Έτσι οι Λονδρέζοι έμειναν στους 37 βαθμούς, όσους έχει και η συμπολίτισσα Άρσεναλ που κέρδισε νωρίτερα. Από την άλλη, η επίσης πρωτευουσιάνα Τότεναμ είναι μπροστά τους με +2.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Μπόρνμουθ έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να ανοίξει το σκορ αλλά δεν θα τα είχε καταφέρει χωρίς την φετινή αποκάλυψη, Ντέιβιντ Μπρουκς, που βρήκε το βάθος της εστίας με ωραίο αριστερό σουτ. Ο νεαρός ήταν πρωταγωνιστής και στο δεύτερο ημίχρονο, μιας και τέσσερα λεπτά μετά την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ντανκ (62’, 73’), με την οποία οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα, κλείδωσε οριστικά το τρίποντο για την ομάδα του. Τέσσερα ματς είχαν να βρουν δίχτυα τα «κεράσια», που έφτασαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 26.

Την ανοδική της πορεία με τον Χάζενχουλτ στο τιμόνι της συνεχίζει η Σαουθάμπτον, που πήγε στην έδρα της προβληματικής Χάντερσφιλντ για να την αφήσει πίσω της με σκορ 3-1 χάρη σε γκολ του Νέιθαν Ρέντμοντ και του Ντάνι Ινγκς (πέναλτι) στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μπίλιγνκ έβαλε την ομάδα του ξανά στο ματς στο 58’, ωστόσο δεν ήταν γραφτό της να πάρει κάτι παραπάνω με τον Μίκαελ Ομπαφέμι να διαμορφώνει το αποτέλεσμα στο 71’.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η νίκη της Γουότφορντ επί της Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, εκεί όπου τα «σφυριά» μετρούσαν τρεις σερί νίκες. Με τον Χοσέ Χολέμπας στην βασική τους ενδεκάδα, οι «σφήκες» είχαν για σκόρερς τους Τρόι Ντίνι και Τζεράρντ Ντεουλοφέου (20’, 87’) για να πάρουν το δεύτερο διαδοχικό τους τρίποντο και να παραμείνουν για τρίτη αγωνιστική αήττητες.

Τέλος, στο 0-0 έμειναν Νιούκαστλ και Φούλαμ, με την δεύτερη να γκρινιάζει για πέναλτι σε ένα πολύ βαρετό παιχνίδι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μπόρνμουθ – Μπράιτον 2-0

Τσέλσι – Λέστερ 0-1

Χάντερσφιλντ- Σαουθάμπτον 1-3

Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας 2-3

Νιούκαστλ – Φούλαμ 0-0

Γουέστ Χαμ – Γουότφορντ 0-2

Γιώργος Σιάφας