Η Άρσεναλ πρέπει να πουλήσει τον Σεσκ

Ο ντόρος που έχει γίνει για τον Φάμπρεγκας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Από ένα σημείο και μετά το θέμα αγγίζει τα όρια του γραφικού. Όπως και να έχει η Άρσεναλ πρέπει να τον πουλήσει, απλά ο ίδιος δεν πρέπει να πάει στην Μπαρτσελόνα.



Η Άρσεναλ πρέπει να πουλήσει τον Σεσκ

Και εξηγούμαι:

Είστε σίγουροι ότι στην Μπαρτσελόνα θα παίζει βασικός; Με δεδομένο ότι η Μπαρτσελόνα θα παίξει περίπου 60 παιχνίδια τη νέα σεζόν, δεν νομίζω ότι ο Φάμπρεγκας θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα των πρωταθλητών Ευρώπης σε περισσότερα από 20 παιχνίδια. Ο πιο πιθανός αριθμός παρουσιών του στο αρχικό σχήμα θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 αγώνων.

Αυτό μεταφράζεται το πολύ στο 1/3 των αγώνων. Για εμάς, ή για τον Πεπ Γκουαρντιόλα μπορεί να μην λέει κάτι, ωστόσο αυτό λέει πολλά για τον Φάμπρεγκας και την καριέρα του. Απλά, φανταστείτε τι θα σημαίνει για τον ίδιο να αγωνιστεί τόσο λίγο στη βασική ενδεκάδα, μετά από τόσο ντόρο τα τελευταία 2 χρόνια που γίνονται απανωτές προτάσεις και τα τελευταία 3-4 που ενδιαφέρεται η Μπαρτσελόνα.

Γενικά, η τριάδα Μπούσκετς, Τσάβι και Ινιέστα δύσκολα θα σπάσει, και υπάρχει πάντα ο Πέδρο, ο οποίος μπορεί να μην έχει σχέση με τη θέση που αγωνίζεται ο Φάμπρεγκας, αλλά καθορίζει πολλά στην ενδεκάδα και στα πλάνα του Γκουαρντιόλα. Ο Βίγια δήλωσε για τον Πέδρο ότι είναι ο καθρέφτης του προπονητή στο παιχνίδι μέσα και ότι κοιτά τον συμπαίκτη του για να καταλάβει αν αγωνίζεται σωστά ο ίδιος.

Αυτό είναι ενδεικτικό του πόσο μεγάλη σημασία έχει για την Μπαρτσελόνα κάποιος να έχει αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού. Ας μην πούμε τα χιλιοειπωμένα, ότι δηλαδή από 10 ετών όλοι αγωνίζονται με το ίδιο σύστημα στην Μπάρτσα και τη Μασία. Απλά σκεφτείτε το πόσο θα χρειαστεί να προσαρμοστεί ο Σεσκ.

Η Άρσεναλ δεν θα βρει ποτέ περισσότερα χρήματα για τον ίδιο. Πρέπει να τον πουλήσει γιατί και δυσαρεστημένος είναι και έχει τραυματισμούς τελευταία. Συνεπώς το θέμα είναι αν συμφέρει τον ίδιο τον Ισπανό να πάει στη Βαρκελώνη.

Φίλιππος Πίκος