Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο «άνοιγε» λογαριασμό το 2003 με την Γιουνάιτεντ…

Το παρθενικό του τέρμα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσε σαν σήμερα (1/11), πριν από δεκαπέντε χρόνια, ο Κριστιάνο Ρονάλντο!



Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο «άνοιγε» λογαριασμό το 2003 με την Γιουνάιτεντ…

To ημερολόγιο «έγραφε» 1η Νοεμβρίου του 2003, όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» υποδέχονταν στο «Ολντ Τράφορντ» την Πόρτσμουθ, για την 11η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Μαθαίνοντας ακόμα τα κατατόπια και τις ιδιαιτερότητες της ομάδας του και του πρωταθλήματος, ο Κριστιάνο είχε δείξει μεν ψήγματα του ταλέντου του, χωρίς όμως να έχει καταφέρει στα πρώτα του ματς να πετύχει κάποιο τέρμα. Και ο Νοέμβριος του 2003 μπήκε για εκείνον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Ένα τέρμα του Φορλάν από το πρώτο μέρος έδινε το προβάδισμα στην Γιουνάιτεντ, μέχρι να έρθει στο 80ο λεπτό ο CR7 και να κάνει… σεφτέ με την κόκκινη φανέλα, με ωραία εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια θέση (το τελικό 3-0 έκανε ο Ρόι Κιν).

Ήταν το πρώτο από τα 84 συνολικά τέρματα που πανηγύρισε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έως και το 2009 στο αγγλικό πρωτάθλημα, καθώς και από τα 118 του συνολικά με τον σύλλογο του Μάντσεστερ σε Αγγλία και Ευρώπη…

Χρήστος Γραβιάς