Οι μεγάλοι «φροντίζουν» να μην ξαναδούμε άλλη Λέστερ...

Η ψαλίδα ανοίγει σημαντικά ανάμεσα στους Big-6 της Πρέμιερ Λιγκ και τις υπόλοιπες ομάδες, με αποτέλεσμα, οι βαθμοί που πριν από δυο δεκαετίες αρκούσαν για να πάρεις το πρωτάθλημα, να σε βγάζουν... τέταρτο ή πέμπτο! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Οι μεγάλοι «φροντίζουν» να μην ξαναδούμε άλλη Λέστερ...

Η πρόοδος και η εξέλιξη του αγγλικού ποδοσφαίρου, φέρνει και χάσμα ανάμεσα στις ομάδες της πρώτης εξάδας και τις υπόλοιπες του βαθμολογικού πίνακα.

Τα 40 φετινά ματς των ομάδων που έχουν αντιμετωπίσει τους Big-6, έχουν αποφέρει 34 νίκες τα κλαμπ που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα, ανεβάζοντας αυτόματα τον πήχη του τίτλου στους 90-95 βαθμούς!

Δεδομένα αυτό μόνο καλό δεν κάνει στον ανταγωνισμό της αγγλικής Λίγκας, αφού, με βαθμούς που εν έτει 2018 κάποιος τερματίζει τέταρτος ή πέμπτος στη βαθμολογία, το 1995 ή το 1997 μπορούσε να κατακτήσει τον τίτλο!

Ναι μεν αυτό προσθέτει σασπένς σε ό,τι αφορά την κατάκτηση της κορυφής από τις διεκδικήτριες ομάδες, ωστόσο, όταν βλέπουμε την εμφάνιση της Κάρντιφ στο Άνφιλντ με τα τέσσερα γκολ από τη Λίβερπουλ ή πριν από λίγες εβδομάδες στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Τότεναμ και υπάρχουν ομάδες που δεν μπορούν ν' αλλάξουν τρίτη πάσα, τότε χάνεται το μεγάλο «ατού» της Πρέμιερ Λιγκ όπου μπορούσε η τελευταία του βαθμολογικού πίνακα να μπλοκάρει τον πρώτο.

Την περασμένη σεζόν, η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε κάθε ρεκόρ με τις 18 νίκες σε 19 παιχνίδια στον πρώτο γύρο, όμως, η γενικότερη εικόνα που δημιουργείται από τις φετινές εμφανίσεις της πρώτης τετράδας, είναι πως θα σπάσουν το φράγμα των 85 βαθμών, κάτι που θα δημιουργήσει χάσμα ανάμεσα στις προνομιούχες θέσεις και τα υπόλοιπα στρώματα της βαθμολογίας, συνεπώς θα κάνει πολύ κακό στον ανταγωνισμού του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Όσο περισσότερο το σκεφτεί κανείς, τόσο θα συνειδητοποιήσει πως αυτό που πέτυχε η Λέστερ το 2016 ήταν ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό θαύμα και δεν πρόκειται να επαναληφθεί στο εγγύς μέλλον.