Νίκη ηρεμίας για την Τότεναμ

Αν και φλέρταρε με την γκέλα τόσο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου όσο και στην τελευταία φάση του ματς, η Τότεναμ επέστρεψε τελικά στις νίκες (2-1) μετά από δύο ήττες στην Πρέμιερ Λιγκ και μία στο Champions League, με την ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο να κρατάει ως σημαντικότερο κέρδος την ηρεμία που μπορεί να προσφέρει αυτήν η επιτυχία μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα.



Νίκη ηρεμίας για την Τότεναμ

Τέλος στα διαδοχικά εις βάρος της 2-1 (Γουότφορντ, Λίβερπουλ, Ίντερ) μπήκαν για την λονδρέζικη ομάδα, που στο βροχερό «AMEX» παρουσίασε για ακόμη μία φορά κάμψη στην απόδοσή της συγκριτικά με πέρυσι αλλά πήρε αυτό που ήθελε.

Βαρύς ο αγωνιστικός χώρος από την πρώτη πάσα, δεν επέτρεψε σε καμία από τις δύο πλευρές να φτιάξει παιχνίδι όπως θα ήθελε, με τους Spurs να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά αυτή να κρίνεται ανούσια από την στιγμή που δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Μοναδικός που έδειχνε να πατάει καλύτερα από τους υπόλοιπους ήταν για ακόμη μία φορά ο Λούκας Μόουρα, αλλά ούτε ο Βραζιλιάνος κατάφερε να κάνει την διαφορά.

Όλα υποδείκνυαν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, μέχρι το 40ο λεπτό όταν ο Χάρι Κέιν κέρδισε φάουλ στα όρια της περιοχής, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Κίραν Τρίπιερ. Και μπορεί ο ίδιος να μην το κατάλαβε, αλλά για καλή τύχη της ομάδας του ο διαιτητής είδε την παράβαση στο τείχος -με την μπάλα να σταματάει σε απλωμένο χέρι- και καταλόγισε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους. Το χτύπημα ανέλαβε φυσικά ο Κέιν, που ευστόχησε στο έκτο διαδοχικό του πέναλτι για να κάνει το 1-0 που θεωρητικά θα έφερνε την Τότεναμ ακόμη πιο κοντά στο τρίποντο. Για τον αρχηγό της εθνικής Αγγλίας αυτή ήταν η 13η φορά από την σεζόν 2015-16 που σκόραρε από την άσπρη βούλα, περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη στην Πρέμιερ Λιγκ.

Δεν ήταν, ωστόσο, αυτή η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, με την Μπράιτον να γνωρίζει πως εάν δεν πίεζε από το πρώτο λεπτό της «επανάληψης», τότε θα ήταν σίγουρα καταδικασμένη. Έτσι λοιπόν οι παίκτες του Κρις Χιούτον δεν δίστασαν να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας είχαν, για να επιβραβευτούν με ένα γκολ στο 64’, το οποίο όμως δεν μέτρησε με τον Γκλεν Μάρεϊ να βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του Πάουλο Γκατσανίγα επηρεάζοντας την φάση. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν ήταν το μοναδικό γκολ της αγωνιστικής που ακυρώνεται γι’ αυτόν τον λόγο.

Τρία λεπτά αργότερα μπήκε ταφόπλακα στα όνειρα των γηπεδούχων, με τον Αντονί Νοκέρ να κάνει κάκιστο τελείωμα μπροστά στο τέρμα και να στερεί τους πανηγυρισμούς στην εξέδρα. Κι αυτό γιατί λίγο αργότερα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Έρικ Λαμέλα, που στο 76’ ξεκίνησε και τελείωσε ο ίδιος μια υποδειγματική φάση της Τότεναμ για να γράψει το 2-0.

Όλα αυτά για να έρθει από το... πουθενά ένα γκολ της Μπράιτον στις καθυστερήσεις, με το 2-1 να μένει μέχρι και το τέλος αφού στην ευκαιρία που έβγαλαν... καπάκια οι παίκτες του Χιούτον, ο Νοκέρ δεν πλάσαρε σωστά από τα όρια της περιοχής και έτσι οι της Τότεναμ γλίτωσαν τουλάχιστον για το βράδυ του Σαββάτου τον χαρακτηρισμό «bottlers».

Γιώργος Σιάφας