Το «ραντεβού» της Λίβερπουλ με την Παρί το 1997 (video)

Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν ανταμώνουν για δεύτερη φορά απόψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσει και το england365 γυρίζει δύο δεκαετίες (και κάτι…) πίσω και σας θυμίζει το πρώτο, σπουδαίο, ραντεβού των δύο ομάδων!



Το «ραντεβού» της Λίβερπουλ με την Παρί το 1997 (video)

Σεζόν 1996/97 και οι «κόκκινοι» πραγματοποιούν μια εξαιρετική πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Η ομάδα του Ρόι Έβανς έχει ξεπεράσει κατά σειρά τα εμπόδια των Μιλικόσκι, Σιόν και Μπραν και στα ημιτελικά της διοργάνωσης αντιμετωπίζουν την Παρί.

Τα δύο μεγάλα ματς διεξάγονται τον Απρίλιο του 1997. Στο πρώτο, στο Παρίσι, οι Γάλλοι κάνουν… ότι θέλουν και με τα γκολ των Λεονάρντο, Κοέτ και Λερουά παίρνουν μια τεράστια νίκη με σκορ 3-0.

Στο δεύτερο παιχνίδι στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ ανοίγει το σκορ μόλις στο 12ο λεπτό με τον Ρόμπι Φάουλερ (πρώτος σκόρερ του Κυπέλλου Κυπελλούχων εκείνης της σεζόν με 7 τέρματα), όμως το 2-0 αργεί να έρθει. Το κάνει ο Μαρκ Ράιτ στο 79’, με την αγγλική ομάδα να μην βρίσκει ποτέ το τρίτο τέρμα που θα έστελνε τον ημιτελικό στην παράταση και έτσι σταματά στους «4» η πορεία της στο θεσμό.

Για την ιστορία, στον τελικό του Ρότερνταμ η Παρί αντιμετώπισε τη Μπαρτσελόνα, η οποία επικράτησε 1-0 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρονάλντο και επέστρεψε με το βαρύτιμο Κύπελλο στη Βαρκελώνη.