Big Ben: Επιλογές με γκολ σε Σκάνθορπ και Έξετερ, ευκαιρία να «ξορκίσει» την κακή παράδοση η Πίτερμπρο

Μπορεί τα πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη να έχουν διακοπεί για τους αγώνες του νεοσύστατου και σχεδόν ακατανόητου  στους περισσότερους  Nations League, η δράση στα δικά μας «χωράφια» όμως, παραμένει αμείωτη. Για τη League One και τη League Two ο λόγος,  μιας και οι ομάδες της  Championship δεν αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα.



Big Ben: Επιλογές με γκολ σε Σκάνθορπ και Έξετερ, ευκαιρία να «ξορκίσει» την κακή παράδοση η Πίτερμπρο

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, οι επιλογές μας είχαν πολύ καλύτερη τύχη και μόνο η Σάντερλαντ δεν επαληθεύτηκε. Έμεινε με δέκα παίκτες πολύ νωρίς (από το 25΄), δέχτηκε  γκολ λίγο αργότερα και το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1, στερώντας μας το απόλυτο. Πάμε να δούμε τις επιλογές που προκύπτουν από τα σημερινά παιχνίδια.

Στο Γκλάνφορντ Πάρκ του Σκάνθορπ, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τη Ρότσντειλ . Και οι δύο σύλλογοι είναι στο μέσο και προς τα κάτω της βαθμολογίας, με κοινό χαρακτηριστικό τις κακές αμυντικές επιδόσεις. Σε 6 ματς για τη League One έχουν δεχτεί ήδη 13 γκολ. Στην επίθεση, οι γηπεδούχοι έχουν πετύχει 6 τέρματα και οι φιλοξενούμενοι έχουν βρει δίχτυα 7 φορές.  Στα τελευταία 8 μεταξύ τους παιχνίδια, σημειώθηκαν γκολ και από τις δύο πλευρές, ενώ 5 από αυτά ήταν και όβερ. Η επιλογή των πολλών τερμάτων προσφέρεται στον ΟΠΑΠ σε απόδοση 1,70.

Παραμένουμε στην ίδια κατηγορία και μεταφερόμαστε στο Ρουτς Χολ του Σάουθεντ, όπου η τοπική ομάδα φιλοξενεί την Πίτερμπρο. Η Σάουθεντ είναι στη 13η θέση με ρεκόρ 2Ν-1Ι-3Η και συντελεστή τερμάτων 7-8. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματά της,  είναι σχεδόν αψυχολόγητα και η απόδοση της έχεις φανερές μεταπτώσεις από εβδομάδα σε εβδομάδα. Σήμερα, αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Πίτερμπρο που έχει ρεκόρ 6Ν-1Ι-0Η και τον άκρως θετικό συντελεστή τερμάτων 16-5. Το κυριότερο είναι πως οι μέχρι τώρα εμφανίσεις της Πίτερμπρο είναι ουσιαστικές, με την επιθετική λειτουργία να είναι εντυπωσιακή. Οι αποδόσεις δίνουν φαβορί τους γηπεδούχους και η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα να καταλάβω το λόγο, αφού καθαρά αγωνιστικά δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο. Ο λόγος είναι η πολύ κακή παράδοση που έχει σε αυτή την έδρα η Πίτερμπρο και που στην Αγγλία έχει πάντα μία ξεχωριστή σημασία. Η Σάουθεντ δεν έχει ηττηθεί από το μακρινό 1999 στην έδρα της από τη σημερινή αντίπαλο. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε όμως και η εικόνα των δύο ομάδων δείχνει πως αυτό είναι πιθανό να γίνει σήμερα. Θα παραμείνω όμως πιστός, στην αρχή της λογικής και της σύνεσης και θα επιλέξω το ειδικό στοίχημα που μας προσφέρει ο ΟΠΑΠ, «Στοίχημα χωρίς ισοπαλία Πίτερμπρο» σε απόδοση 2,02.

Στη League Two, η Έξετερ αναμετράται με τη Νοτς Κάουντι. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας, έχοντας μόλις ένα βαθμό και τέρματα 6-16. Εδώ και μία εβδομάδα έχει καινούργιο προπονητή, τον πρώην διεθνή Αυστραλό, Χάρι Κιούελ. Μεσοβδόμαδα έκανε ντεμπούτο με τη Νοτς Κάουντι για το θεσμό του Κυπέλλου, γνωρίζοντας την ήττα στο Γκρίσμπι με 2-1. Εκτός του 0-0 της πρώτης αγωνιστικής με την Κόλτσεστερ, όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της Νοτς Κάουντι ήταν όβερ, σκοράροντας και η ίδια. Η Έξετερ έχει σαφώς πιο ισορροπημένη εικόνα, έχοντας 10 βαθμούς με 3Ν-1Ι-2Η και γκολ 8-6. Εντός έδρας έχει δώσει 3 παιχνίδια και έχει δεχτεί γκολ και στα 3, ενώ 2 από αυτά έληξαν με όβερ. Η επιλογή των πολλών τερμάτων κοστολογείται από τον ΟΠΑΠ στο 1,70.

Καλή τύχη στις επιλογές σας!

Συνοπτικά

Σκάνθορπ-Ρότσντειλ  όβερ2,5   1,70

Σάουθεντ-Πίτερμπρο   Στοίχημα Χωρίς Ισοπαλία Πίτερμπρο  2,02

Έξετερ-Νοτς Κάουντι όβερ2,5  1,70

Νίκος Κεραμύδας