Η πρώτη… άσφαιρη μάχη της σεζόν

Χωρίς σκορ (0-0) ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του «Σεντ Μέρις» ανάμεσα στις Σαουθάμπτον και Μπέρνλι για την πρώτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.



Η πρώτη… άσφαιρη μάχη της σεζόν

Μακριά από τη νίκη για τέταρτο συνεχόμενο ματς απέναντι στην Μπέρνλι παρέμεινε η Σαουθάμπτον, με τους «Αγίους» να μετρούν πλέον στις εν λόγω συναντήσεις δύο ισοπαλίες και δύο ήττες…

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο και είδαν στο 8ο μόλις λεπτό το τέρμα του Τζακ Κορκ να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Λένον να απειλήσει αλλά το σουτ που επιχείρησε ανακόπηκε από τον ΜακΚάρθι.

Στο 13΄ο Γκούντμουντσον επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά η προσπάθειά του κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Η πρώτη και τελευταία επικίνδυνη φάση των «Αγίων» σημειώθηκε στο 18’ αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε ο Λεμινά ανάγκασε τον Τζο Χαρτ να καταγράψει την πρώτη του επέμβαση ως τερματοφύλακας της Μπέρνλι. Οι παίκτες του Σον Ντάις απείλησαν ξανά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με την κεφαλιά του Χέντρικ να βρίσκει τον ΜακΚάρθι και πάλι σε ετοιμότητα.

Η πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου καταγράφηκε για την Μπέρνλι στο 50ο λεπτό αλλά το άψυχο σουτ του Γουάρντ δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η σειρά της Σαουθάμπτον ήρθε αρκετά αργότερα, αφού χρειάστηκε να φτάσουμε στο 72’ για να χρειαστεί και πάλι η παρέμβαση του Χαρτ στο σουτ του Στέφενς. Η τελευταία «στιγμή» του αγώνα ήρθε στο 86’, όταν οι γηπεδούχοι έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στο... στόχο αλλά η προσπάθεια του Ελιουνούσι σταμάτησε σε σώματα αμυνομένων.

Οι συνθέσεις

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Βέστεγκαρντ, Χεντ, Στέφενς, Σοάρες (56’ Ελιουνούσι), Μπέρτραντ, Ρομέου, Λεμινά, Άρμστρονγκ (56’ Ινγκς), Ρέντμοντ, Όστιν (73’ Γκαμπιαντίνι)

Μπέρνλι: Χαρτ, Μι, Ταρκόφσκι, Λόουτον, Γουάρντ, Γουέστγουντ, Κορκ, Γκούντμουντσον (87’), Λένον, Χέντρικ (76’ Μπαρνς), Γουντ (73’ Βόουκς)

Διαιτητής

Γκρέιαμ Σκοτ

Ιωάννης Τζιουμακλής