Εντυπωσίασε η Τσέλσι, ψυχρό... καλωσόρισμα στις νεοφώτιστες

Με ιδανική εμφάνιση και ιδανικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα της Τσέλσι του Μαουρίτσιο Σάρι στην Πρέμιερ Λιγκ, με τους «μπλε» να κάνουν πειστικότατο παιχνίδι απέναντι στην Χάντερσφιλντ και να κερδίζει χαλαρά με σκορ 3-0. Με το δεξί η Κρίσταλ Πάλας, το πήρε στο γκολ η Μπόρνμουθ, που επεφύλασσαν ψυχρό καλωσόρισμα στις νεοφώτιστες Φούλαμ και Κρίσταλ Πάλας. Τρίποντο και για την Γουότφορντ κόντρα στην Μπράιτον.



Εντυπωσίασε η Τσέλσι, ψυχρό... καλωσόρισμα στις νεοφώτιστες

Στην έδρα της Χάντερφιλντ ήταν στραμμένα τα περισσότερα βλέμματα στα παιχνίδια του Σαββάτου που έκαναν σέντρα στις 17:00, εκεί όπου ο Σάρι κλήθηκε να πάρει την πρώτη του νίκη απέναντι σε μία από τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την παραμονή. Και τα κατάφερε.

Αφήνοντας τον Εντέν Αζάρ στον πάγκο λόγω του πρόσφατου Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ιταλός προπονητής παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3, με τους Ενγκολό Καντέ, Ζορζίνιο και Μπάρκλεϊ να αναλαμβάνουν την λειτουργία της μεσαίας γραμμής και τους Πέδρο και Γουίλιαν να πλαισιώνουν τον Άλβαρο Μοράτα δημιουργώντας συχνούς κινδύνους προς την αντίπαλη εστία, σε ένα στυλ ποδοσφαίρου που είχαμε δει και στη Νάπολι, με τους ποδοσφαιριστές του να εκτελούν άρτια τις οδηγίες του προπονητή τους. Πρώτος σκόραρε ο Καντέ, που με το πρώτο του τέρμα έφτασε την ατομική του επίδοση σε κάθε άλλη χρονιά που αγωνίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ, για να έρθει και το γκολ του Ζορζίνιο με μία από τις πιο κουλ εκτελέσεις πέναλτι που θα δούμε φέτος και να γίνει το σκορ 2-0 λίγο πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια. Νωρίτερα, ο ακριβότερος τερματοφύλακας στον κόσμο, Κεπά, είχε γλιτώσει το γκολ με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, σε ένα ματς που δεν χρειάστηκαν πολλές επεμβάσεις του.

Το πράγμα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους Λονδρέζους να έχουν την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων, με την υπεροχή τους να επιβεβαιώνεται και με το τρίτο τους γκολ δια ποδός Πέδρο. Συνοπτικά, ήταν μια εμφάνιση που γέμισε αισιοδοξία τους οπαδούς της Τσέλσι, τόσο για τον... χαλαρό τρόπο με τον οποίο έβγαλε εις πέρας την αποστολή της, όσο και για το εύρος του σκορ σε συνάρτηση και με τις ευκαιρίες που έβγαλε για ακόμη περισσότερα.

Την ίδια ώρα δύο άλλες Λονδρέζες έδιναν την δική τους μάχη στην αγγλική πρωτεύουσα, με την φιλόδοξη Φούλαμ να υποδέχεται την Κρίσταλ Πάλας. Από τη μία είχαμε την πρώτη ομάδα της ιστορίας που ξόδεψε πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες στην μετάβαση από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ, και από την άλλη μια ομάδα η οποία έδειξε εξαιρετικά στοιχεία από ένα σημείο της περσινής σεζόν και έπειτα, στοιχεία που της επέτρεψαν να πάρει μια σπουδαία νίκη στο πρώτο της ματς φέτος. Το σύνολο του Ρόι Χότζον φάνηκε να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε και μετά από ένα αρκετά γεμάτο πρώτο ημίχρονο στο οποίο θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμη και πίσω στο σκορ, βρέθηκε να προηγείται 1-0 χάρη στον Τζέφρι Σλουπ. Έντεκα λεπτά πριν το φινάλε, και ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν την ισοφάριση, ήταν η σειρά του Γουίλφριντ Ζαχά να βρει δίχτυα, γεγονός ενδεικτικό της φόρας που μετέφερε η Πάλας και αναφέρθηκε παραπάνω.

Τελικό σκορ 2-0 για τους φιλοξενούμενους στο «Κρέιβεν Κότατζ», με τον ίδιο αριθμό τερμάτων να ισχύει και στη νότια ακτή, αν και εκεί ήρθε ανάποδα. Η Μπόρνμουθ υποδέχθηκε την άλλη προβιβασμένη (σ.σ εκτός της Γουλβς που παίζει μετά με την Έβερτον), Κάρντιφ, της οποίας υπερείχε σχεδόν από το πρώτο λεπτό. Η επιβεβαίωση ήρθε στο 24’, όταν ο Ράιαν Φρέιζερ άνοιξε το σκορ, για να έρθει η ευκαιρία του Κάλουμ Γουίλσον να χριστεί κι αυτός σκόρερ, την οποία ωστόσο απόλεσε, με τον Έθεριτζ να αποκρούει την εκτέλεση πέναλτι του προαναφερθέντα. Ωστόσο εκείνος δεν το έβαλε κάτω και εν τέλει τοποθέτησε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

Στο άλλο παιχνίδι του απογεύματος, η Γουότφορντ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Μπράιτον, με τον Μάξι Περέιρα να κάνει τον κόσμο να αναρωτιέται μήπως η Έβερτον δαπάνησε 50 εκατομμύρια λίρες στον... λάθος winger της ομάδας, τον Ριτσάρλισον, με τον Αργεντινό να σκοράρει δις, κλείνοντας και εκεί το σκορ στο 2-0. Στο ένα από τα δύο τέρματά του την ασίστ πιστώθηκε ο Χοσέ Χολέμπας, που για ακόμη μία χρονιά ξεκινάει βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας των «σφηκών».

Όπως είπαμε ήδη, το πρόγραμμα της ημέρας κλείνει με το Γουλβς – Έβερτον (19:30).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα στα ματς των 17:00:

Χάντερσφιλντ - Τσέλσι 0-3

Μπόρνμουθ - Κάρντιφ 2-0

Φούλαμ - Κρίσταλ Πάλας 0-2

Γουότφορντ - Μπράιτον 2-0

Γιώργος Σιάφας