Διάλεξε την πορεία της... (vid)

Στη 2η θέση του 7ου ομίλου του Μουντιάλ κατετάγη η Αγγλία, καθώς ηττήθηκε 1-0 από το Βέλγιο στο τελευταίο ματς δίχως να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο. Τα «τρία λιοντάρια», πλέον, θα κοντραριστούν με την Κολομβία (3/7 στη Μόσχα) στους «16» και θα βρεθούν σε... διαφορετικό μονοπάτι από αυτό της Βραζιλίας.  



Διάλεξε την πορεία της... (vid)

Με προσεκτική προσέγγιση, με οχτώ αλλαγές η Αγγλία και εννέα το Βέλγιο, το παιχνίδι στο Kaliningrad Stadium ήταν μια παρτίδα σκάκι από την οποία ο... χαμένος θα είχε μεγαλύτερο όφελος αναφορικά με τα εμπόδια που θα υψώνονταν μπροστά του στα νοκ-άουτ του φετινού Μουντιάλ. Η εθνική ομάδα της Αγγλίας, ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος δίχως τελική προσπάθεια στην εστία (!), παρά την κινητικότητα των Βάρντι και Ράσφορντ. Οι Ρόους και Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ (4ος στην ιστορία των «τριών λιονταριών» που ξεκινάει σε ματς Μουντιάλ δίχως να έχει κλείσει τα 20 του χρόνια) στις πτέρυγες έδιναν ρυθμό, ο Κέιχιλ ήταν σταθερός στα μετόπισθεν, αλλά στο χώρο του κέντρου τα χαφ δεν είχαν την απόδοση που θα περίμενε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ανήκε στους «κόκκινους διαβόλους» όταν στο 10' έπειτα από σύγχυση στα καρέ του Πίκφορντ, η μπάλα απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τον Κέιχιλ σε φάση που συμμετείχε ο Μπατσουαγί, ενώ, στο 27' ο Φελαϊνί που ξεχώρισε για τους Βέλγους, έκανε ένα χαμηλό σουτ που απομακρύνθηκε με προβολή μπροστά από την εστία. Οι δύο κάρτες που πήραν οι Τίλεμανς και Ντέντονκερ, έδωσαν σαφέστατο αβαντάζ στην Αγγλία για την πρώτη θέση...

Αυτό το αβαντάζ, ωστόσο, ανατράπηκε πολύ γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο 51ο λεπτό, ο Αντνάν Γιανουζάι από πλάγια θέση με καταπληκτικό αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ για το Βέλγιο, στέλνοντάς το στην κορυφή του 7ου γκρουπ του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η μονοτονία και αδυναμία ορθής ανάπτυξης ήταν στοιχεία που χαρακτήρισαν το παιχνίδι της διαφοροποιημένης Αγγλίας, η οποία αντέδρασε στο 66', όταν από πανέμορφη κίνηση και κάθετη του Βάρντι στον Ράσφορντ, αυτός απέτυχε να νικήσει τον Κουρτουά σε τετ-α-τετ και ο πορτιέρε της Τσέλσι απομάκρυνε σε κόρνερ. Το γκολ των «κόκκινων διαβόλων» ενεργοποίησε κάπως την Αγγλία, ο Λόφτους – Τσικ προσπάθησε ν' ανεβάσει ρυθμό στο χώρο του κέντρου και να τρέξει, ωστόσο, έλειπε η ποιότητα και η υπεροχή που είχε επιδείξει η ομάδα του Σάουθγκεϊτ στα δύο πρώτα ματς. Η είσοδος του Γουέλμπεκ αντί του Αλεξάντερ Άρνολντ στα τελευταία λεπτά φανέρωσε μια πρόθεση επιθετικότητας, αλλά μάλλον ήταν απλά χαριστική συμμετοχή του φορ της Άρσεναλ, στο γενικότερο πλαίσιο ευκαιριών που έδωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής στο ματς με τους Βέλγους. Οι Άγγλοι οπαδοί, πάντως, τραγουδούσαν «δεν θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι», ώστε να... παρηγορηθούν για το κακό θέαμα που παρακολούθησαν από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Πίκφορντ, Τζόουνς, Στόουνς (46' Μαγκουάιρ), Κέιχιλ, Ρόουζ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ντάιερ, Ντελφ, Ράσφορντ Λόφτους-Τσικ, Βάρντι

Βέλγιο: Κουρτουά, Μπογιάτα, Ντέντονκερ, Βερμάλεν (74' Κομπανί), Σαντλί, Ντεμπελέ, Φελαϊνί, Τ. Αζάρ, Τίλεμανς, Μπατσουαγί, Γιανουζάι (86' Μέρτενς)

Κώστας Ζάλιαρης