Και τώρα πως θα κρατήσει η Τότεναμ μακριά τον Ποτσετίνο από την Ρεάλ;

Η αποχώρηση του Ζινεντίν Ζιντάν μπορεί να ξάφνιασε ωστόσο για οποιονδήποτε γνωρίζει την προϊστορία της Ρεάλ Μαδρίτης με τους προπονητές δεν θα έπρεπε να είναι τόσο ξαφνικό. Και τώρα το ερώτημα είναι ποιος θα τον διαδεχθεί με τον Ποτσετίνο να αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Και τώρα πως θα κρατήσει η Τότεναμ μακριά τον Ποτσετίνο από την Ρεάλ;

Μέσα στο χειμώνα είχα γράψει κάποια στιγμή από αυτή εδώ τη στήλη πως αργά ή γρήγορα η Τότεναμ θα είχε να αντιμετωπίσει το ενδιαφέρον της Ρεάλ για τον Αργεντινό τεχνικό. Η αποχώρηση του Ζιντάν, τη στιγμή που είναι καβάλα στο άλογο φέρνει εξελίξεις, και η Τότεναμ θα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να κρατήσει (κατά την ταπεινή μου γνώμη) μακριά τα χέρια της Ρεάλ από τον προπονητή που είναι ολοφάνερο πως τα τελευταία χρόνια έχει μεγαλώσει τον σύλλογο του Βόρειου Λονδίνου.

Ιστορικά η Ρεάλ δεν κρατάει παραπάνω από τρία χρόνια προπονητές. Από τον θάνατο του Σαντιάγκο Μπερναμπέου το 1978 και μετά, σε αυτά τα 40 χρόνια ο μέσος όρος είναι οι δύο σεζόν. Ο Ζιζού όχι μόνο τον ξεπέρασε αλλά κατάφερε σε αυτό το διάστημα να κατακτήσει εννέα τρόπαια, το κυριότερο τα τρία συνεχόμενα στο Champions League κάτι που κανείς άλλος δεν έχει πετύχει στην ιστορία είτε ως Κύπελλο Πρωταθλητριών είτε με την ονομασία του από το 1992 και μετά!

Κάποτε που ο Μπερναμπέου κράτησε προπονητή τον Μιγκέλ Μουνιόθ από το 1960 έως και το 1974 είχε δηλώσει πως αισθανόταν άσχημα όταν αναγκάστηκε να τον απομακρύνει, εκείνο το καλοκαίρι! Μετά είχε τον Γιουγκοσλάβο Μίλιανιτς που έμεινε τέσσερα χρόνια και του είχε δώσει στήριξη ακόμα και την μοναδική φορά που δεν βγήκε στην Ευρώπη Ρεάλ σε εκείνα τα 20 πρώτα χρόνια, κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, το 1977-78!

Μόνο που στην σύγχρονη εποχή η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε μία ομάδα που τρώει τα παιδιά της και απομακρύνει τους προπονητές πάρα πολύ εύκολα. Γι’ αυτό και μόνο τον λόγο είναι αξιοθαύμαστο αυτό που επιχείρησε ο Ζιντάν!

Με την αποχώρηση του ανοίγει ο δρόμος για κάποιον νεότερο όχι κατ’ ανάγκην σε ηλικία αλλά από άποψη εμπειρίας και παραστάσεων. Ο Σάρι της Νάπολι θα ήταν μια περίπτωση που θα μπορούσε να ταιριάξει απόλυτα στον τρόπο παιχνιδιού της Ρεάλ ωστόσο νομίζω πως ο διακαής πόθος τώρα του Πέρεθ είναι ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Και μην ξεχνάμε πως μαζί με τον Αργεντινό προπονητή είναι πιθανό να δελεαστεί πιο εύκολα και ο Χάρι Κέιν.

Γενικά το επόμενο διάστημα θα έχει αναταράξεις για μία Τότεναμ όπου ο Ντάνιελ Λίβι είναι δεδομένο πως τα πάντα τα μετράει με οικονομικά μεγέθη. Και αν θεωρήσει πως η πρόταση είναι καλή μπορεί να απαλλάξει τον Ποτσετίνο από το υπόλοιπο του συμβολαίου. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η εξέλιξη αλλά θα είναι δύσκολο να αντέξουν την πίεση της Ρεάλ οι Spurs!