Τους οκτώ έφτασαν οι υποψήφιοι για τον πάγκο της Άρσεναλ!

Στην αποκάλυψη πως μαζί με το όνομα του Ουνάι Έμερι «έπαιξαν» για την Άρσεναλ και άλλοι επτά προπονητές -οι οποίοι ήθελαν πάρα πολύ να πάρουν το πόστο- προχώρησε ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, Ιβάν Γαζίδης.



Τους οκτώ έφτασαν οι υποψήφιοι για τον πάγκο της Άρσεναλ!

Οι «κανονιέρηδες» ακολούθησαν διαδικασία συνέντευξης και αποφάσισαν πως ο Ισπανός ήταν ο καταλληλότερος για να διαδεχθεί τον Αρσέν Βενγκέρ.

«Υπήρχε ενδιαφέρον για το πόστο μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα ήθελα να σας πω μερικά πράγματα για το υπόβαθρο της διαδικασίας που μας οδήγησε εδώ σήμερα. Φτιάξαμε μια επιτροπή τριών ατόμων με επικεφαλής εμένα και τους Σβεν Μίσλιντατ και Ραούλ Σενλέχι. Θέλαμε προοδευτικό, επιθετικό ποδόσφαιρο, μια προσωπικότητα που ταιριάζει στις αξίες της Άρσεναλ αλλά και στην προϊστορία που έχει ο σύλλογος στο να προωθεί νεαρά παιδιά και να τα πιέζει απαιτώντας περισσότερα από αυτά.

Με βάση ότι κάθε προπονητής στον κόσμο θα ενδιαφερόταν για την δουλειά, αναλύσαμε και κοιτάξαμε διεξοδικά πολλούς προπονητές και φτιάξαμε μια μεγάλη λίστα οκτώ ατόμων, όλα εκ των οποίων ενδιαφέρονταν για το πόστο και έδωσαν συνέντευξη σε εμάς τους τρεις. Κανείς τους δεν απέσυρε το ενδιαφέρον του, όλοι ήθελαν την δουλειά μέχρι το τέλος.

Με τον Ουνάι είχαμε συνέντευξη στις 10 του μήνα ως μέρος της διαδικασίας και τον προτείναμε ομόφωνα στην διοίκηση στις 18 μαζί με ένα ντοσιέ 100 σελίδων που υποστήριζε την υποψήφιότητά του. Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους της στο Λονδίνο και μετά πετάξαμε στην Ατλάντα για να συναντηθούμε με τον Σταν και τον Τζος Κροένκε. Όλα τα μέλη έδειξαν πίστη στον Έμερι και υποστήριξαν την επιλογή με ενθουσιασμό», ανέφερε ο Γαζίδης επί του θέματος.

Γιώργος Σιάφας