Υποσχέθηκε δουλειά και τίτλους ο Έμερι

Με... σπαστά αγγλικά ο Ουνάι Έμερι στήθηκε μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου για πρώτη φορά ως προπονητής της Άρσεναλ, οι οποίοι θέλησαν να τον «σκιαγραφήσουν» πριν πιάσει δουλειά πίσω από τις κλειστές πόρτες του συλλόγου. Υποσχέθηκε όρεξη και κάτω τα κεφάλια ο Ισπανός, που ευχαρίστησε τον Αρσέν Βενγκέρ για την κληρονομιά που άφησε στο άθλημα και παράλληλα «έταξε» στον κόσμο των «κανονιέρηδων» επιθετικό ποδόσφαιρο.



Υποσχέθηκε δουλειά και τίτλους ο Έμερι

Κάποια από τα κομμάτια της παρουσίασής του, με τα αγγλικά του να... ψιλο-μπερδεύουν, αλλά συγχρόνως να δείχνουν πως πήγε στο Νησί αποφασισμένος:

«Αρσέν Βενγκέρ σε ευχαριστώ για την κληρονομιά σου. Για κάθε προπονητή στον κόσμο είναι ένας ιδιαίτερος κόουτς από τον οποίο έχει μάθει πολλά. Μαζί του εγώ έμαθα όλα τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Τα αγγλικά μου δεν είναι πολύ καλά για την ώρα. Θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια να μιλήσω σε εσάς και τον κόσμο για να σας εξηγήσω την φιλοσοφία μου, αυτό που έχω στο μυαλό μου, την φιλοδοξία μου, αλλά και να σας εξηγήσω το πόσο χαρούμενος νιώθω με αυτήν την ευκαιρία. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, μια σπουδαία πόλη, έχουμε ένα μεγάλο γήπεδο και επίσης έναν εξαιρετικό παίκτη για αυτόν τον κόσμο.

Θέλω να μιλήσω για αυτήν την ομάδα στο σύνολό της (σ.σ σε ερώτηση για τον Γουίλσιρ). Δεν θέλω να μιλήσω ατομικά γιατί μετά από τις συναντήσεις με τον Ιβάν, τον Ραούλ και τον Σβεν, είδα ότι αυτήν η ομάδα είναι μεγάλη. Θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε αλλαγές, πολύ μικρές αλλαγές. Μερικούς παίκτες. Σήμερα θέλω να δουλέψω και να μιλήσω για την ομάδα στο σύνολό της.

Αυτήν την ώρα ο στόχος μου είναι να σας μάθω. Είχα τις συναντήσεις με τον Ιβάν και τους ανθρώπους που δουλεύουν εδώ γιατί είναι σημαντικό να ξέρεις όλες τις πληροφορίες του συλλόγου και θέλω επίσης να ξέρω πόσο μπορούμε να ωριμάσουμε σε αυτήν την ομάδα. Ξέρω όλους τους παίκτες και πιστεύω ότι όλοι τους είναι σημαντικοί. Πιστεύω και θέλω να είναι έτσι, πως οι παίκτες θα νιώθουν αυτό ακριβώς. Αλλά θέλω να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο, με τον καθένα ξεχωριστά. Πιστεύω σε αυτούς που είναι εδώ και ο στόχος μου είναι η δουλειά. Να δουλέψουμε για να διεκδικήσουμε όλα τα τρόπαια όλων των διοργανώσεων που θα συμμετάσχουμε. Μετά από δύο χρόνια εκτός Champions League, θέλω να δουλέψουμε με στόχο να γίνουν ο καλύτερος σύλλογος, τόσο στην Πρέμιερ Λιγκ όσο και παγκοσμίως. Θέλω να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο.

Είναι μια μεγάλη δοκιμασία για μένα, αλλά κάθε χρονιά της καριέρας μου ήταν μια δοκιμασία. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Φυσικά και είναι σπουδαίο που θα διαδεχθώ τον Βενγκέρ, αλλά δουλεύω και σε άλλα πρότζεκτ και μου προσφέρει μεγάλη υπερηφάνεια».

Γιώργος Σιάφας