Κανονικά οι εκλογές της FIFA

Με ψήφους 172 κατά και 17 υπέρ έληξε η ψηφοφορία, όσον αφορά την πρόταση της αγγλικής Ομοσπονδίας για αναβολή των εκλογών για τον προεδρικό θώκο της FIFA. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί κανονικά το απόγευμα της Τετάρτης με τον Ζεπ Μπλάτερ να είναι ο μοναδικός υποψήφιος.



Κανονικά οι εκλογές της FIFA

Ο Ζεπ Μπλάτερ θα επανεκλεχθεί για τέταρτη και τελευταία θητεία, αφού ο ίδιος έχει αποκαλύψει ότι δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Αλλαγές ενόψει

Στο μεταξύ ριζικές αναμένονται να είναι και οι αλλαγές που προωθεί η FIFA. Μέχρι σήμερα, την απόφαση για τις χώρες που θα φιλοξενήσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη, λάμβανε η Εκτελεστική Επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας που αποτελείται από 24 μέλη. Ωστόσο -κατόπιν της πρότασης Μπλάτερ- η ανάθεση της διοργάνωσης θα γίνεται έπειτα από ψηφοφορία των 208 ομοσπονδιών-μελών της FIFA.

Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος της FIFA, ίσως θέλει να βάλει ένα τέλος στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις πως κάποια μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής χρηματίστηκαν προκειμένου να… τιμήσουν με την ψήφο τους την υποψηφιότητα του Κατάρ για την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είχε ζητήσει την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τον τρόπο επιλογής του Κατάρ ως διοργανώτριας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


TAGS: