Το νέο «αίμα» της Λίβερπουλ

Με αφορμή την έναρξη των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου της Λίβερπουλ στην Ελλάδα, με την παρουσία του Ίαν Ρας μάλιστα, το england365.gr σας πηγαίνει μια βόλτα στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις στη Βόρεια Αγγλία.



Το νέο «αίμα» της Λίβερπουλ

Τόσο στο Μέλγουντ (το προπονητικό κέντρο της ομάδας), όσο και στο Κέρκμπι (εγκαταστάσεις των Ακαδημιών) υπάρχουν ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, τους οποίους παρακολουθεί ήδη ο Κένι Νταλγκλίς.


Κόνορ Κόντι

Ο 18χρονος μέσος μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση και στο κέντρο της άμυνας και πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στο Κέρκμπι. Ο Κόντι, μάλιστα, έχει παρουσία στις μικρότερες εθνικές ομάδες της Αγγλίας (U17, U18 και U19), ενώ ήταν και αρχηγός της ομάδας U19 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2010.

Ήδη, άνθρωποι μέσα στους «κόκκινους» κάνουν λόγο για το νέο Στίβεν Τζέραρντ. Δυνατός στα μαρκαρίσματα, αστείρευτες δυνάμεις και πολύ καλές πάσες είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν, ενώ θεωρείται ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα είναι μέλος της πρώτης ομάδας. Ο Κόντι ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας των Ακαδημιών της Λίβερπουλ, η οποία κατέκτησε το νταμπλ το 2010.


Σούσο

Χεσούς Φερνάντες Σάεζ είναι το πλήρες όνομα του 17χρονου Ισπανού, ο οποίος βγάζει μάτια με τις μικρότερες ομάδες των «reds». Αν και δεν είναι προϊόν των ακαδημιών της Λίβερπουλ, οι άνθρωποι της τον ανακάλυψαν στην Κάντιθ και τον έκαναν κάτοικο Αγγλίας το καλοκαίρι του 2010.

Ο Σούσο έχει αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα, έστω και σε φιλικό, το καλοκαίρι του 2010 κόντρα στην Γκλάντμπαχ, ενώ με τις εμφανίσεις του έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του Κένι Νταλγκλίς, ο οποίος τον έχει παρακολουθήσει σε αρκετά παιχνίδια. Η αγαπημένη του θέση είναι πίσω από τους δύο επιθετικούς, ενώ οι πληροφορίες από την Αγγλία κάνουν λόγο για ίδιο στυλ παιχνιδιού με τον Γιάρι Λιτμάνεν. Το Νοέμβριο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ έως το 2013.


Ραχίμ Στέρλινγκ

Από τους πιο μικρούς ηλικιακά, από τους πιο «μεγάλους», όμως, σε ταλέντο. Ο 16χρονος Άγγλος, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Τζαμάικα, αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης και χρησιμοποιεί το ίδιο καλά και τα δυο του πόδια. Στη Λίβερπουλ φτάνει από την ΚΠΡ, όταν ο τότε προπονητής των «κόκκινων», ο Ράφα Μπενίτεθ, εντυπωσιάζεται από το ταλέντο του και σπεύδει να τον αποκτήσει.

Το «μπαμ» το κάνει όταν πετυχαίνει 5 γκολ στο παιχνίδι κόντρα στην Σάουθεντ, κάτι που του δίνει το «εισιτήριο» για μια θέση στην αποστολή της πρώτης ομάδας που ταξιδεύει στην Πράγα για το παιχνίδι με την Σπάρτα.


Θαυμάστε τον Ραχίμ Στέρλινγκ στο παιχνίδι με τη Σάουθεντ, το οποίο παρακολούθησε από την εξέδρα και ο Κένι Νταλγκλίς