Το γύρισε και προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφ η Φούλαμ!

Την ευκαιρία να γίνει η τρίτη ομάδα που θα ανέβει από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ Λιγκ έχει η Φούλαμ, η οποία με την στήριξη του «Κρέιβεν Κότατζ» γύρισε το σκορ του πρώτου αγώνα κόντρα στην Ντέρμπι και προκρίθηκε με τη νίκη της (2-0) στον τελικό των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ στο «Γουέμπλεϊ».



Το γύρισε και προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφ η Φούλαμ!

Η ομάδα του Σλάβισα Γιοκάνοβιτς ήταν χωρίς αμφιβολία μία από τις καλύτερες της σεζόν, με το ντεμαράζ της από τότε που ξεκίνησε το αήττητο των 23 αγώνων στο πρωτάθλημα να την καθιστά από τα φαοβρί για να ανέβουν κατηγορία μέσω της... δεύτερης ευκαιρίας.

Το πρώτο ματς δεν την βγήκε και δικαίως ηττήθηκε με σκορ 1-0, ωστόσο δικαίως γύρισε και το εις βάρος της σκορ για να γίνει η πρώτη ομάδα που θα πάει στο «Γουέμπλεϊ».

Εν αναμονή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα σε Άστον Βίλα και Μίντλεσμπρο, με την πρώτη να έχει το προβάδισμα για την πρόκριση (1-0), οι «χωριάτες» νίκησαν κατά κράτος τις μάχες σε όλες τις γραμμές για να πάρουν το προβάδισμα δύο λεπτά μετά την επιστροφή των δύο πλευρών από τα αποδυτήρια με τον πολύ δημοφιλή στις μεταγραφικές λίστες των «μεγάλων» της Πρέμιερ Λιγκ, Ράιαν Σεσενιόν, να βρίσκει δίχτυα.

Η Ντέρμι το πάλεψε όσο μπορούσε, όμως ήρθε το γκολ του Ντένις Οντόι στο 66' που θα έδινε αργότερα την πρόκριση στην ομάδα του. Ήταν τέτοια η ένταση του ήχου στο «Κρέιβεν Κότατζ», που ήταν δύσκολο να μην παρασυρθούν οι 22 ποδοσφαιριστές, οι μισοί θετικά και οι άλλοι μισοί αρνητικά. Ο Γκάρι Ρόουετ άλλαξε το σύστημά του, έκανε αλλαγές, αλλά κλασσικές ευκαιρίες πέραν μίας του Ματέι Βίντρα -που επίσης ήρθε από τον πάγκο- δεν τις είχαν τα «κριάρια».

Μένει λοιπόν να φανεί εάν η Φούλαμ θα καταφέρει να νικήσει και τον νικητή του άλλου ζευγαριού για να επιστρέψει στα «σαλόνια» και να σπάσει και την κατάρα της τρίτης θέσης της κατηγορίας τα τελευταία χρόνια, που θέλει την ομάδα που την κατακτά να μην καταφέρνει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής στα πλέι οφ.

Γιώργος Σιάφας