Οι ελπίδες της Τσέλσι για τετράδα και η «μάχη» της παραμονής

Επτά παιχνίδια και ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα περιλαμβάνει το σαββατιάτικο (28/4) πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ! Με το Λίβερπουλ-Στόουκ στις 14:30 ανοίγει η «αυλαία». Να εξαντλήσει τις πιθανότητες για την τετράδα θέλει η Τσέλσι.



Οι ελπίδες της Τσέλσι για τετράδα και η «μάχη» της παραμονής

Λίβερπουλ-Στόουκ

Με κεκτημένη ταχύτητα από το 5-2 του «Άνφιλντ» επί της Ρόμα για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League θα αντιμετωπίσει η Λίβερπουλ τη Στόουκ (19η), η οποία βρίσκεται 4 βαθμούς μακριά από τη 17η θέση που οδηγεί στη… σωτηρία, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος! Για τους γηπεδούχους ο Όξλεϊντ Τσάμπερλεν χάνει το υπόλοιπο της σεζόν με ρήξη χιαστών ενώ πρόβλημα τραυματισμού στο μηρό αντιμετωπίζει ο Σαντιό Μανέ, η συμμετοχή του οποίου θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Απών για τους φιλοξενούμενους ο Γκλεν Τζόνσον λόγω μυϊκού προβλήματος. Να σημειωθεί πως οι «reds» δεν έχουν ηττηθεί ποτέ στην έδρα τους από τη Στόουκ σε σύνολο 54 παιχνιδιών πρωταθλήματος (σ.σ. 43 νίκες-11 ισοπαλίες) ενώ αντίθετα ο Πολ Λάμπερτ δεν έχει γνωρίσει ποτέ την ήττα στις 5 επισκέψεις του ως προπονητής στο Μέρσεϊσαϊντ (σ.σ. 3 νίκες-2 ισοπαλίες).

Μπέρνλι-Μπράιτον

Τέσσερις βαθμούς μακριά από την εξασφάλιση της εξόδου στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν απέχει η Μπέρνλι ενώ η Μπράιτον αναζητά τους τρεις βαθμούς που θα την φέρουν ακόμη πιο κοντά στη σωτηρία, μιας και τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει αποσπαστεί επτά βαθμούς από τις τρεις τελευταίες θέσεις. Οι γηπεδούχοι έχουν να σημειώσουν νίκη επί της ομάδας του Κρις Χιούτον από τον Απρίλιο του 2012, σε αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι χωρίς εκτός έδρας νίκη από το Νοέμβριο (σ.σ. 10 ματς).

Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ

Για τον Ρόι Χότζον οι τρεις βαθμοί στο συγκεκριμένο ματς είναι αρκετοί για να εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία, αφού η Κρίσταλ Πάλας θα φτάσει τους 38 βαθμούς, δύο μόλις αγωνιστικές πριν το τέλος. Για τη Λέστερ, η οποία κυνηγά τις ελάχιστες ελπίδες εξόδου στην Ευρώπη, απόντες από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση αναμένεται να είναι οι Σμάιχελ-Οκαζάκι που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών στα γόνατά τους. Όπλο για τον Κλοντ Πιέλ η παραγωγικότητα που παρουσιάζει εκτός έδρας ο Τζέιμι Βάρντι (9 γκολ), αφού μόνο οι Χάρι Κέιν (15)και Μοχάμεντ Σαλάχ (13) έχουν πετύχει περισσότερα μακριά από το «σπίτι» τους.

Χάντερσφιλντ-Έβερτον

Τη νίκη που θα της εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ θα αναζητήσει η Χάντερσφιλντ, σε μια περίοδο που το όνομα του Ντέιβιντ Βάγκνερ συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα σε αυτά των υποψηφίων για την αντικατάσταση του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Τσέλσι. Στην Έβερτον το θέμα των ημερών είναι ο Σαμ Άλαρνταϊς, ο οποίος τόνισε μεσοβδόμαδα πως αξίζει να παραμείνει στον πάγκο των «ζαχαρωτών» και την επόμενη σεζόν μετά τα φετινά του πεπραγμένα.

Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ

Μια ανάσα από τον υποβιβασμό βρίσκεται η ουραγός Γουέστ Μπρομ, η οποία είναι αήττητη στις τρεις αναμετρήσεις με τον Ντάρεν Μουρ στον πάγκο της (σ.σ. 1 νίκη-2 ισοπαλίες)αλλά το τρένο δείχνει να έχει χαθεί. Η Νιούκαστλ προέρχεται από τη Δευτεριάτικη (23/4) ήττα από την Έβερτον που έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί τεσσάρων αγωνιστικών. Να σημειωθεί ότι οι «καρακάξες» μετρούν μόλις μια ήττα στις τελευταίες 15 εντός έδρας συναντήσεις τους με τους «baggies», όταν ηττήθηκαν το Δεκέμβριο του 2011 με σκορ 3-2.

Σαουθάμπτον-Μπόρνμουθ

Με τον Τζακ Στέφενς να επιστρέφει έχοντας εκτίσει την ποινή των τριών αγωνιστικών θα προσπαθήσει η Σαουθάμπτον να φτάσει την πολυπόθητη νίκη απέναντι στην Μπόρνμουθ, η οποία θα τη διατηρήσει για τα καλά στο παιχνίδι της σωτηρίας. Χωρίς ιδιαίτερο άγχος η ομάδα του Έντι Χάου, η οποία καταφέρνει να διατηρείται σε απόσταση ασφαλείας από τις τελευταίες τρεις θέσεις παρά το γεγονός ότι μετρά μόλις μια νίκη στις τελευταίες εννέα αγωνσιτικές…

Σουόνσι-Τσέλσι

Την πρώτη της νίκη έπειτα από πέντε αγωνιστικές θα διεκδικήσει η Σουόνσι απέναντι στην Τσέλσι, με την ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ να βρίσκεται μόλις 4 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Για την Τσέλσι το συγκεκριμένο ματς παρουσιάζει βαθμολογικό ενδιαφέρον λόγω του κινήτρου της τέταρτης θέσης, η οποία απέχει ωστόσο πέντε βαθμούς. Για τους «κύκνους» αρκετά πιθανές είναι οι απουσίες των Φερνάντεζ και Μπάρτλεϊ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών στα γόνατά τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου

Σάββατο 28.04.2018

14:30 Λίβερπουλ-Γουέστ Μπρομ

17:00 Μπέρνλι-Μπράιτον

17:00 Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ

17:00 Χάντερσφιλντ-Έβερτον

17:00 Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ

17:00 Σαουθάμπτον-Μπόρνμουθ

19:30 Σουόνσι-Τσέλσι

Κυριακή 29.04.2018

16:15 Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι

18:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ

Δευτέρα 30.04.2018

22:00 Τότεναμ-Γουότφορντ