Αθώος ο Ροντρίγκες μετά τις κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση

Την αθώωση του Τζέι Ροντρίγκες για τις κατηγορίες περί ρατσιστικής επίθεσης στον Γκαετάν Μπονγκ αποφάσισε η FA.



Αθώος ο Ροντρίγκες μετά τις κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν της Μπράιτον είχε κατηγορήσει αυτόν της Γουέστ Μπρομ πως στο παιχνίδι των δύο ομάδων του είπε: «Είσαι μαύρος και βρωμάς», δήλωση την οποία είχε καταθέσει ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Στην συνέχεια σειρά είχε πάρει ο Ροντρίγκες, ο οποίος από την πλευρά του ανέφερε πως σχολίασε: «Η ανάσα σου βρωμάει», κατά την επίμαχη φάση, με την Ομοσπονδία να αποφασίζει να μην πάρει κάποιο μέτρο μετά και από αποτυχία εύρεσης απτών στοιχείων.

Μάλιστα από την FA αναφέρεται πως επιστρατεύτηκαν και οι δύο ειδικοί που διαβάζουν χείλια σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά πως δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο για να είναι σίγουροι γι’ αυτά που ειπώθηκαν.

Τέλος όσον αφορά την FA τονίζεται πως εκτιμάται το γεγονός πως ο Μπονγκ έκανε με αγνές προσθέσεις την καταγγελία, ενώ ζητήθηκε για ακόμη μία φορά να υποβάλλονται επίσημες κατηγορίες ποδοσφαιριστών που έχουν υποστεί ρατσιστική επίθεση εντός των γηπέδων.

Σημαντικό ρόλο στην αθώωση του Ροντρίγκες λέγεται πως έπαιξε και η γνώμη του Μαουρίσιο Ποτσετίνο αλλά και του Έντι Χάουι, που έχουν συνεργαστεί με τον ποδοσφαιριστή και εγγυήθηκαν πως δεν τον διακατέχει ρατσιστικό μίσος.