Τότεναμ για τετράδα και «κεράσια»... δηλητηριώδη!

Το αποτέλεσμα της 25ης αγωνιστικής σημείωσε η Μπόρνμουθ επικρατώντας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» της Τσέλσι με το… ξεκάθαρο 3-0! Με 2-0 σταμάτησε η Τότεναμ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γουέμπλεϊ» ενώ στο δρόμο των επιτυχιών συνέχισε και η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Σίτι, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Γουέστ Μπρομ με σκορ 3-0.



Τότεναμ για τετράδα και «κεράσια»... δηλητηριώδη!

Νιούκαστλ-Μπέρλνι 1-1

Newcastle 1-1 Burnley

Με δύο κεφαλιές ύστερα από εκτελέσεις κόρνερ σημειώθηκαν τα δύο τέρματα της συνάντησης, με τον Λασέλς να δίνει στους γηπεδούχους προβάδισμα στο 65’ και τον Βόουκς να ισοφαρίζει πέντε λεπτά πριν το τέλος. Χαμένο πέναλτι για τον Χοσέλου στο 33ο λεπτό, αφού η εκτέλεσή του στην αριστερή γωνία του Πόουπ αποκρούστηκε από τον 25χρονο πορτιέρο.

Ο πρώτος Βραζιλιάνος που αγωνίζεται με τα χρώματα των γηπεδούχων στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ μετά το Δεκέμβριο του 2008 και τον Κλαούντιο Κασάπα έγινε ο Κένεντι, με τον 21χρονο άσο να καταγράφεται ως ο τρίτος εκπρόσωπος της χώρας του καφέ στην ιστορία του συλλόγου (σ.σ. Φουμάκα ο τρίτος).

Σαουθάμπτον-Μπράιτον 1-1

Southampton 1-1 Brighton

Με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μάρεϊ προηγήθηκε στο 14ο λεπτό του «Σεντ Μέριζ» η Μπράιτον, με το συγκεκριμένο τέρμα να σημειώνεται ως το πρώτο των «γλάρων» μετά από δύο «στείρες» εκτός έδρας αναμετρήσεις απέναντι στους «Αγίους». Οι γηπεδούχοι βρήκαν τελικά την απάντηση στο 64ο λεπτό με το γκολ του Στέφενς, παραμένοντας με μόλις μια ήττα στις 28 τελευταίες αναμετρήσεις που έχουν δώσει απέναντι σε νεοφώτιστες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.

Τσέλσι-Μπόρνμουθ 0-3

Chelsea 0-3 Bournemouth

Ως αποτέλεσμα της αγωνιστικής θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το επιβλητικό πέρασμα των «κερασιών» από το «Στάμφορντ Μπριτζ», τα οποία παραμένουν χωρίς ήττα για έκτο διαδοχικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Γουίλσον (51’), Στάνισλας (64’) και Άκε (64’) τα γκολ της συνάντησης, με την ομάδα του Έντι Χάου να πετυχαίνει τρία εκτός έδρας γκολ απέναντι σε ομάδα του «Big Six» για πρώτη φορά στην ιστορία της! Μόλις η έβδομη φορά που οι «μπλε» δέχονται τόσα τέρματα στην έδρα τους για το πρωτάθλημα…

Έβερτον-Λέστερ 2-1

Everton 2-1 Leicester

Τα δύο πρώτα του γκολ με τη φανέλα της Έβερτον πανηγύρισε ο Θίο Γουόλκοτ (25’, 39’) ενώ αυτό ήταν το χιλιοστό παιχνίδι του Σαμ Άλαρνταϊς στον πάγκο αγγλική ομάδας με τον 63χρονο τεχνικό να μετρά πλέον 389 νίκες, 263 ισοπαλίες  και 348 ήττες… Με το εύστοχο πέναλτι του Τζέιμι Βάρντι στο 71ο λεπτό μείωσαν οι «αλεπούδες».

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Μπρομ 3-0

Club-record signing Aymeric Laporte (R) made his debut in defence alongside Nicolas Otamendi

Την ενδέκατη διαδοχική εντός έδρας νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις σημείωσε η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Γουέστ Μπρομ με τα γκολ των Φερναντίνιο (19’), Ντε Μπρόινε (68’) και Αγουέρο (89’). Ρεκόρ συνεχόμενων νικών πλέον απέναντι στους «baggies» αφού η σημερινή καταγράφεται ως η 13η, στατιστικό που ισχύει και από την ανάποδη, αφού ουδέποτε η ομάδα του Άλαν Πάρντιου δεν έχει γνωρίζει 13 συνεχόμενες φορές την ήττα από οποιονδήποτε αντίπαλο στο πρωτάθλημα… Ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Εμερίκ Λαπόρτ.

Στόουκ-Γουότφορντ 0-0

Stoke 0-0 Watford

Ο έκτος κατά σειρά προπονητής της Γουότφορντ που ξεκινά χωρίς νίκη στον πάγκο της ομάδας έγινε ο Χάβι Γκράθια, ακολουθώντας του Γκρέιαμ Τέιλορ, Έιντι Μπούθροϊντ, Κίκε Φλόρες, Βάλτερ Ματσάρι και Μάρκο Σίλβα. Παιχνίδι σκοπιμότητας χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις στο «Bet 365».

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0

Tottenham 2-0 Man Utd

Το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ δέχτηκε στο «Γουέμπλεϊ» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού είχαν παρέλθει μόλις 11 δευτερόλεπτα από το εναρκτήριο λάκτισμα όταν ο Έρικσεν άνοιξε το σκορ για τα «σπιρούνια». Το δεύτερο τέρμα σημειώθηκε με αυτογκόλ του Τζόουν στο 28ο λεπτό ενώ το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» πραγματοποίησε ο Αλέξις Σάντσες.