Οι μεγάλοι απόντες από τη λίστα του «France Football»

Τριάντα συνολικά «αστέρες» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου βρίσκονται ήδη σε θέση εκκίνησης για την κούρσα κατάκτησης της Χρυσής Μπάλας, ωστόσο το ίδιο «λαμπερές» είναι και εννέα απουσίες πρωτοκλασάτων άσων, τα ονόματα των οποίων δεν συμπεριλήφθηκαν για διάφορους λόγους στη λίστα του γαλλικού περιοδικού.



Οι μεγάλοι απόντες από τη λίστα του «France Football»

Πρόκειται για παίκτες… «ονόματα»,  οι οποίοι έχουν αποδείξει κατά το παρελθόν την αξία τους. Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν βρεθεί στη θέση των υποψηφίων για το βραβείο του γαλλικού περιοδικού και η φετινή απλά δεν ήταν η χρονιά τους. Ή μήπως ήταν και εν τέλει απλά.... αδικήθηκαν;

Μάνουελ Νόιερ

Αποτέλεσμα εικόνας για manuel neuer

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής λίστας είναι η μη ύπαρξη του ονόματος του Γερμανού τερματοφύλακα των Μπάγερν Μονάχου και Εθνικής Γερμανίας, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως το 2014 βρέθηκε στην τελική τριάδα μαζί με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

Πολ Πογκπά

Αποτέλεσμα εικόνας για pogba

Η πιο δαπανηρή-μέχρι να έρθει ο Νεϊμάρ- μεταγραφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δεν έχει θέση στους πρώτους τριάντα! Η ομολογουμένως μέτρια πρώτη χρονιά του κεντρικού χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται πως δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τα 89 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι του 2016 για τη μετακόμισή του από τη Γιουβέντους στο «Ολντ Τράφορντ».

Ντάνι Άλβες

Αποτέλεσμα εικόνας για daniel alves paris saint germain

Ίσως πρόκειται για έναν από τους πιο αδικημένους της Δευτεριάτικης ανακοίνωσης. Ο Βραζιλιάνος μπακ της Παρί Σεν Ζερμέν προέρχεται από μια εκπληκτική σεζόν με τη Γιουβέντους, την οποία βοήθησε να φτάσει στην κατάκτηση του νταμπλ στην Ιταλία αλλά και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αξέχαστες οι εμφανίσεις του στην ημιτελική φάση απέναντι στη Μονακό, όταν και ενεπλάκη και στα τέσσερα τέρματα που πέτυχε η «Γηραιά Κυρία».

Γκάρεθ Μπέιλ

Αποτέλεσμα εικόνας για gareth bale

Το καλοκαίρι του 2013 η Ρεάλ Μαδρίτης ξόδευε 85 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει από την Τότεναμ και ο ίδιος εισερχόταν στο κλειστό κλαμπ των «κορυφαίων» της Ευρώπης. Λίγα χρόνια αργότερα, ο 28χρονος άσος προέρχεται από την ίσως χειρότερη χρονιά του στην Ισπανία, με τα συχνά προβλήματα τραυματισμών να έχουν διαδραματίσει το δικό τους ρόλο στην απουσία του από την τελετή του ερχόμενου Γενάρη.

Γκονσάλβο Ιγκουαΐν

Αποτέλεσμα εικόνας για higuain

Τα 34 γκολ που πέτυχε κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Γιουβέντους δεν αποδείχτηκαν αρκετά για να του χαρίσουν μια θέση στην τελική λίστα. Είναι πάντως απορίας άξιο πως ο Καρίμ Μπενζεμά με τα 19 του τέρματα βρίσκεται ανάμεσα στους τριάντα…

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Αποτέλεσμα εικόνας για ibrahimovic europa

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2016 ως ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έκανε αν μη τι άλλο αισθητή την παρουσία του με 28 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, διανύοντας μάλιστα 36ο έτος της ηλικίας του. Όλα αυτά βέβαια πριν αποκομίσει το σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, που ουσιαστικά «τελείωσε» τη περυσινή του χρονιά από τα τέλη του Απρίλη.

Κασεμίρο

Αποτέλεσμα εικόνας για casemiro

Η εντυπωσιακή περυσινή του παρουσία, η οποία τον εδραίωσε ανάμεσα στους κορυφαίους αμυντικούς μέσους του κόσμου μάλλον χρειάζεται ένα… συμπλήρωμα για να του επιτρέψει και την «είσοδο» στη λίστα των διεκδικητών της Χρυσής Μπάλας. Πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης, σκοράροντας μάλιστα το δεύτερο γκολ της νίκης στον τελικό απέναντι στη Γιουβέντους (4-1).

Σέρχιο Αγουέρο

Αποτέλεσμα εικόνας για aguero

Παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι, βρήκε 33 φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και μάλιστα σε 38 εμφανίσεις. Το βραβείο του «Ballon d’Or» είναι ωστόσο μια ατομική διάκριση και ίσως ο Αργεντινός είχε μια θέση στη φετινή μάχη για την κατάκτησή του.

Αλέξις Σάντσες

Αποτέλεσμα εικόνας για alexis sanchez

Σκόραρε ισάριθμές φορές με τον Αγουέρο, μόνο που χρειάστηκε 55 παιχνίδια για να το κατάφερε. Μοίρασε επίσης 17 ασίστ και ήταν ένας από τους λόγους που η Άρσεναλ κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας παραμένοντας έως το τέλος της σεζόν ένας από τους πιο μαχητικούς-πεισματάρηδες παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ.

Πηγή: 90min.com