Ένα δις για χάρη του Γκουαρντιόλα!

Για άλλο ένα καλοκαίρι, η Μάντσεστερ Σίτι έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, ξοδεύοντας περίπου 240 εκ. ευρώ, ικανοποιώντας για άλλη μια φορά τα μεταγραφικά «θέλω» του προπονητή της Πεπ Γκουαρντιόλα.



Ένα δις για χάρη του Γκουαρντιόλα!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ξοδεύονται τόσα πολλά λεφτά για χάρη του Καταλανού τεχνικού, καθώς όλες οι ομάδες που συνεργάστηκαν μαζί του από το 2008 μέχρι σήμερα, έδωσαν για χάρη του το αστρονομικό ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για μεταγραφές!

Από την πρώτη μέρα που κάθισε στον πάγκο της αγαπημένης του Μπαρτσελόνα, το καλοκαίρι του 2008, ο Πεπ είχε έντονη μεταγραφική δραστηριότητα. Οι «μπλαουγκράνα» επί των ημερών του ξόδεψαν συνολικά 383 εκ. ευρώ, με πιο ακριβές, τις προσθήκες των Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς (70 εκ. ευρώ από Ίντερ) και Νταβίντ Βίγια (40 εκ. ευρώ από Βαλένθια).

Η συνέχεια τον βρήκε το 2013 στην Μπάγερν Μονάχου, όπου κινήθηκε σε πιο ρηχά επίπεδα, πείθοντας τους ιθύνοντες των Βαυαρών να ξοδέψουν περίπου 200 εκ. ευρώ, τα τρία χρόνια που έμεινε στον Γερμανικό σύλλογο. Επί των ημερών του στον σύλλογο της βαυαρικής πόλης ήρθαν παίκτες σαν τους Μάριο Γκέτσε και Αρτούρο Βιντάλ, με τους «κόκκινους» να δίνουν έκαστος 37 εκ. ευρώ σε Ντόρτμουντ και Γιουβέντους αντίστοιχα για να τους κάνουν δικούς τους.

Μετά την «περιπέτεια» της Μπουντεσλίγκα, του «χτύπησε» την πόρτα η Πρέμιερ Λίγκ και η Μάντσεστερ Σίτι, των Αράβων δισεκατομμυριούχων, με τον Σεΐχη Μανσούρ να μην του χαλάει κανένα μεταγραφικό... χατίρι, ξοδεύοντας για χάρη του κοντά στα 460 εκ. ευρώ. Το ποσό αυτό μπορεί να ανέβει ακόμη περισσότερο, καθώς οι «μπλε» δεν έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφικές τους προσθήκες για τη φετινή σεζόν.  

Από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι και σήμερα, σε τρεις μεταγραφικές περιόδους της εποχής Γκουαρδιόλα στο «Έτιχαντ», ήρθαν στους «πολίτες», με ποσά-ρεκόρ, παίκτες σαν τους Μπένζαμιν Μεντί (57,5 εκ. ευρώ από Μονακό), Κάιλ Γουόκερ (56 εκ. ευρώ από Τότεναμ), Τζον Στόουνς (55,6 από Έβερτον εκ. ευρώ), Μπέρναρτο Σίλβα (50 εκ. ευρώ από Μονακό), Λερόι Σανέ (50 εκ. ευρώ από Σάλκε) και Έντερσον (40 εκ ευρώ).

Συνολικά από την ημέρα που ασχολήθηκε με την προπονητική, μέχρι και σήμερα, όλες οι ομάδες που εμπιστεύτηκαν στον Πεπ Γκουαρδιόλα την τεχνική ηγεσία της ομάδας τους, ξόδεψαν επί των ημερών που έκατσε στον πάγκο τους, το αστρονομικό ποσό του 1,037 δισεκατομμυρίου ευρώ για αγορές ποδοσφαιριστών. Ένας αριθμός που μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς ο Ισπανός κόουτς είθισται να αναλαμβάνει ομάδες με τεράστια μεταγραφικά μπάτζετ.