«Αντίο» στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» στην αυλαία της 37ης αγωνιστικής

Με τρία παιχνίδια που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και την παραμονή στην κατηγορία και που όλα θα διεξαχθούν σε γήπεδα της αγγλικής πρωτεύουσας, ολοκληρώνεται σήμερα (14/5) η 37η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ξεχωρίζει το ντέρμπι του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» ανάμεσα σε Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου οι Λονδρέζοι θα δώσουν το τελευταίο παιχνίδι στην ιστορική τους έδρα.



«Αντίο» στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» στην αυλαία της 37ης αγωνιστικής

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία αποτελεί το συγκεκριμένο για τους γηπεδούχους, καθότι έπειτα από 118 έτη αδιάλειπτης παρουσίας εκεί (από το 1899!), είναι το... στερνό τους στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», μιας και την επόμενη σεζόν (2017-2018) θα χρησιμοποιούν το «Γουέμπλεϊ», μέχρι να μπουν στο καινούριο τους γήπεδο, στο οποίο έχει προγραμματιστεί να μπουν το 2018-2019.

Έτσι, όπως συνέβη την προηγούμενη περίοδο με τη Γουέστ Χαμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα συμμετάσχει στον «αποχαιρετισμό» ακόμη μίας ιστορικής έδρας του αγγλικού ποδοσφαίρου, και ειδικότερα, του Λονδίνου.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι δύο ομάδες έχουν διεκπεραιώσει εν πολλοίς τις υποχρεώσεις τους στην Πρέμιερ Λιγκ, με τα μεν «σπιρούνια» να χρειάζονται μόλις έναν πόντο στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Γιουνάιτεντ και Χαλ (εκτός) για να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση (και 3οι να βγουν δεν χάνουν την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιον Λιγκ), τους δε «κόκκινους διαβόλους» να εναποθέτουν (όπως και ο ίδιος ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει δηλώσει) το μεγαλύτερο μέρος των ελπίδων τους για ένα «εισιτήριο» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στο Γιουρόπα Λιγκ και τον τελικό της 24ης Μαΐου στη Στοκχόλμη με τον Άγιαξ.

Τελευταία αγωνιστικά νέα των ομάδων

Τότεναμ: Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνιο θα στερηθεί για άλλο ένα ματς των υπηρεσιών του αριστερού του μπακ, Ντάνι Ρόουζ, ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις μετά τον τραυματισμό του, μα δεν είναι ακόμη έτοιμος να αγωνιστεί.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γάλλο χαφ, Πολ Πογκμπά, ο οποίος έλαβε σχετική άδεια και βρίσκεται στη χώρα του, λόγω του θανάντου του πατέρα του την Παρασκευή (12/5). Απών θα είναι και ο τιμωρημένος, επίσης χαφ, Μαρουάν Φελαϊνί, όπως και οι τραυματίες Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (σέντερ φορ), Άσλεϊ Γιανγκ (πλάγιος μεσοαμυντικός), Μάρκος Ρόχο (αριστερός μπακ/στόπερ), Λουκ Σο (αριστερός μπακ) και Τίμοθι Φοσού-Μενσά (μεσοαμυντικός).

Πιθανές ενδεκάδες

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβέιρελντ, Φερτόνχεν, Ντέιβις, Γουανιάμα, Ντεμπελέ, Έρικσεν, Άλι, Σον, Κέιν.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τουανζέμπε, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Νταρμιάν, Κάρικ, Ερέρα, Ρούνεϊ, Μάτα, Μχιταριάν, Ράσφορντ.

Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ: Οι «κόκκινοι» είναι εκείνοι, οι οποίοι «καίγονται» για βαθμούς και εφόσον «αποδράσουν» με το τρίποντο της νίκης με το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, θα έχουν κάνει το καθοριστικότερο βήμα για την εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, καθώς την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται στο «Άνφιλντ» την προτελευταία, υποβιβασμένη Μίντλεσμπρο.

Από τη δική τους πλευρά, τα «σφυριά» θέλουν να... γράψουν έναν όμορφο επίλογο στη φετινή χρονιά που σίγουρα δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των ανθρώπων του συλλόγου, με μία μεγάλη νίκη στο τελευταίο τους εντός έδρας παιχνίδι για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Κρίσταλ Πάλας-Χαλ: Αποτελεί το κομβικότερο ματς για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Τσάμπιονσιπ, διότι αν οι φιλοξενούμενοι ηττηθούν από την Πάλας, τότε θα λάβουν οριστικά τη 18η θέση ακολουθώντας τις Μίντλεσμπρο και Σάντερλαντ στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας.

Όσον αφορά τους «αετούς», ακόμα και ο ένας βαθμός της ισοπαλίας αρκεί για να διασφαλίσουν τη συμμετοχή τους και τη νέα χρονιά στη μεγάλη κατηγορία του «Νησιού», όμως αν χάσουν από τις «τίγρεις» μπαίνουν σε... περιπέτειες έχοντας μάλιστα να δώσουν το τελευταίο ματς της σεζόν στο «Ολντ Τράφορντ» με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Κυριακής (14/5) για την 37η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ έχει ως εξής:

Κυριακή, 14/5

(ώρες Ελλάδος)

14:00 Κρίσταλ Πάλας-Χαλ

16:15 Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ

18:30 Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ